Antalya Ticaret Borsası´nın bu yıl 4´üncüsünü Antalya EXPO Center Fuar alanında düzenlediği &[#]8220;Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı&[#]8221;nı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yöre yöre gezerek, ikram edilen yöresel ürünleri tattı. Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlerin zenginliğe dönüşmesi için markalaşmanın önemini vurguladı.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak´ın yanı sıra çok sayıda oda ve borsa başkanının eşlik ettiği Hisarcıklıoğlu, fuarda yöresel ürünlerini sergileyen tüm illerin stantlarını tek tek gezdi. Kendisine ikram edilen yöresel ürünlerden tadan, Anadolu´dan gelen el emeği göz nuru ürünleri tek tek inceleyen Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Kumluca standında ise, domatesli dondurma ikram edilen Rifat Hisarcıklıoğlu, kısa bir açıklamada bulundu.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen ve Türkiye´nin sahip çıktığı fuarın ekonomik değerine değinen Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"İnsanların en büyük zenginliği, yöresel olan zenginlikleridir. Türkiye´nin her ilinde, ilçesinde kendi yöresine ait meşhur ürünleri var. Ama bunları markalaştıramayınca, maalesef yurt dışına kaptırıyoruz ve zenginliğe dönüştüremiyoruz. Zenginliğe dönüştürmemiz için kendi yöresel ürünlerimizi marka haline getirmemiz lazım."

Fuarın Türkiye´nin 81 iline katkı sağladığını da kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Birlik olarak bunu destekliyoruz. Önümüzdeki dönem en büyük farklılığımız ve zenginliğimiz yöresel ürünlerimize sahip çıkmamızla olacaktır. Bu açıdan ben Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı´nın geleceğini çok başarılı buluyor, doğru yolda olduğunu düşünüyorum. TOBB olarak fuarı destekliyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU, ZONGULDAK STANDINA İLGİ GÖSTERDİ

Zonguldak TSO, Ereğli TSO, Çaycuma TSO, Alaplı TSO ve Devrek TSO&[#]8217;nun birlikte açtığı Zonguldak standını da gezen Başkan Hisarcıklıoğlu, standı düzenleyene teşekkür etti. Zonguldak TSO&[#]8217;nun standını ziyaret eden Hisarcıklıoğlu&[#]8217;na, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay tarafından madenci heykeli hediye edildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıoğlu, Devrek TSO standını da gezdi. Gezi sırasında Hisarcıklıoğlu&[#]8217;na, Devrek TSO Başkanı Zekayi Bükrü ve Meclis Başkanı İlkin Taşçı eşlik etti. Devrek&[#]8217;in yöresel yemeklerinin tadına da bakan Hisarcıklıoğlu&[#]8217;na, Devrek bastonu da hediye edildi.

Diğer yandan fuar ziyareti sonrasında ise Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, TOBB Yönetim Kurulu toplantısını da Antalya´da gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi