TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da Kulüp Başkanı Süleyman Caner, TFF'nin Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantıdan 2'nci ve 3'üncü lig maçlarının oynanacağı yönünde çıkan kararı değerlendirdi.

Başkan Caner "İnşallah yanlış karardan dönerler" diyerek tepkisini dile getirdi.

"LİGLERİN TESCİL EDİLMESİNİ BEKLİYORDUK"

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner liglerin kaldığı yerden devam edilmesi kararının kulüpleri zor durumda bırakacağını belirterek şöyle konuştu: "Kulüpler Birliği'nin ve 2. Lig, 3. Lig kulüp başkanlarının görüşlerini istediler. Kulüpler Birliği Başkanımız, 2.lig ve 3.lig'te boy gösteren takımların başkanlarıyla bir araya gelerek maçların oynanması hakkında bir karar verildi. Bizde zaten bizim görüşlerimizi belirttiğimiz zaman liglerin tescil edileceğini düşünüyorduk ama hiç beklemediğimiz bir karar verdiler oynanması adına. Bu şekilde oynanması daha öncede söyledim pandemi süreci futbolculara yapılacak olan testler, deplasmanlara gittiğimizde otellerde kalınacak tek kişilik odalar falan bunların hepsi bir maliyet. Bizlerden yapılması istenen her şey bir maliyettir. Her ne kadar ligin bitimine 6 maç kalsa da bu yükün altından kalkmak çok zor. Bunca zorluklara rağmen federasyonun bizlere hiçbir yardımı yok. İnşallah kimseye bir şey olmadan bu lig tamamlanır ama alınan karar çok yanlış bir karar. Bu kararı bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum. Sağlık açısından inşallah hiçbir futbolcumuza, hiçbir teknik heyetimize ve çalışanlarımıza tek temellim hiçbir kimseye bir şey olmaması."

"ALİ DÜŞMEZ BAL'A SÖZ VERMİŞ"

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, TFF Başkan Vekili Ali Düşmez'in alınan kararda etkili olduğunu belirten Başkan Caner, "Liglerin ertelenmesi yönünde baskı yapıyoruz. Kulüp başkanları sosyal medyayı ve televizyon kanallarını bu doğrultuda kullanıyorlar. Dertlerini anlatmaya çalışıyorlar. Bize olayla ilgili yansıyan; Federasyon yöneticisi Ali Düşmez'in Bölgesel Amatör Lig takımlarına verdiği söz neticesinde müsabakalar oynanıyor. Olayın kahramanı Ali Düşmez. Böyle bir söz vermeseydi Ali Düşmez, Federasyon Başkanı da bizim aldığımız karar uyacaktı ve lig tescil edilecekti. Binlerce test yapılacak. Bunların altından kalkmak zor. İnşallah yanlış karardan dönerler." dedi.