Programa; İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kurumu tanıtan slayt gösterisi izlendi.

Çaycuma Ebil Eğitim İngiliz Kültür Dil Kursu Müdürü Gülden Tunçel konuşmasında eğitimde dramının öneminden bahsederek şunları söyledi; " Öğrenme eğitim etkinlikleri içinde en önemi kavramdır. Tüm eğitimciler en etkili ve kalıcı öğrenme sürecinin yaparak, yaşayarak öğrenme olduğu konusunda tartışmasız birleşmektedirler. Drama bu bakımdan en etkili öğrenme yöntemlerinden biridir.

Drama içsel bir durumun, bir tasarımın, bir düşüncenin eyleme dönüştürülmesidir. Drama ile birey, düşünür, plan yapar, organize eder, empati kurabilir, düş gücünü geliştirir ve düşüncelerini kolayca ifade edebilir. Drama da öğrenci bir seyirci değil, aktif bir katılımcıdır. Drama yöntemlerinde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için öğrenci dikkat, algılama, dinleme, kavrama yeteneklerinin yanında anlama ve yorumlama gibi iletişim becerilerini de geliştirir. Böylece kendisini dolayısı ile sorunlarını da ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. Drama, öğrencinin kendisini ve çevresini daha iyi tanımasına yardımcı olur. Eğitimin bir parçası olan dramayı İngilizce öğretiminde kullanmak sureti ile öğrencilerimize İngilizceyi sevdirerek ve etkin yöntemleri kullanarak öğretmek en önemli hedeflerimizdendir."

Dönem boyunca öğrendikleri İngilizceyi, şarkı ve skeçlerle sahneye koyan öğrenciler beğeni topladı. Türkçe ile özdeşleşmiş şarkı ve dansların İngilizce versiyonu taktir topladı.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, kurum öğretmelerine başarı plaketi takdim etti.

Son olarak Kurum Müdürü Gülden Tunçel tarafından tüm velilere 'Mükemmel Veli' diploması verildi.

Editör: Pusula Gazetesi