Kolay öğrenilen bu dil aslına bakarsanız kolay da unutulur. Eğer ki gerektiği kadar önem verilmeyip pratik yapılmazsa hafızanızdan kolayca silinebilir. Konuştuğunuz mevcut bir ana diliniz varken bir başka dili de ana diliniz gibi öğrenmek ve unutmamak epey zamanınızı alır. Sürekli İngilizce isimler telaffuz edip günlük hayatınızda bu dile yer vermezseniz tam anlamıyla pekiştirmezseniz unutmak daha kolay olur. İngilizce yabancı dilerin içerisinde en sade ve anlaşılabilir özelliğe sahiptir. Kendi içinde gramer kuralları olan, zaman zarfına göre ek alan ya da değişime uğrayan fiillerin kullanıldığı kaba olmayan, küçük yaşta her bireyin konuşabileceği bir dildir. Ezber yapmanıza gerek kalmadan sıfırdan alacağınız İngilizce eğitimi ile bu engelinizi kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Ülkemizde İngilizce eğitimi kreş dönemlerine kadar inmiştir. Küçük yaşta hayatımıza giren İngilizceye ise gereken önem verilmemektedir. Ülke olarak dışa açık bir ülke olmamamız İngilizce öğrenme konusunda ülke insanlarını endişeye düşürmektedir. Kimi insan gereksiz kimi insan zaman kaybı olarak görür. İyi bir aile ferdi olabilmeniz çocuklarınıza İngilizce eğitim konusunda destek olabilmeniz ancak İngilizce bilginiz iyi olduğu sürece mümkün olur.

İngilizce eğitimi almaya karar verdikten sonra doğru eğitim kurumu nasıl tercih edilir bunu bilmeniz gerekir. Bu yüzden de yakın çevrenizden bu konuda destek alabilirsiniz. İngilizce temel kavramlar, gramer kuralları, soru cümleleri derken bunu iyi bir şekilde öğrenebilmeniz için eğitim kurumunun doğru olduğundan emin olmanız gerekir. İngilizce aylar ve okunuşları, meslekler ve anlamı başlangıç İngilizcesinde öğrendiğiniz temel kavramlardır. Kesinlikle ek alıp değişime uğramayan bu kelimeler İngilizce konuştuğunuz sürece kullanacağınız kelimelerin başında gelir. İngilizce eğitimi kendi içinde kategorilere ayrılır. Başlangıç, orta ve ileri seviye şeklinde. Ne kadar İngilizce eğitimi alırsanız alın sıfırdan eğitim daha çabuk adapte olmanız açısından faydalı olacaktır. Daha önceki öğrendiklerinizi bir köşeye atıp sıfırdan eğitim almanız başarılı olmanız için yeterlidir. Bazı eğitim kurumları öğrencinin seviyesine göre eğitim vermeye başlar. Bu da öğrencinin zaman kaybı yaşamaması ve kısa sürede öğrenmesi için düşünülmüş bir olaydır. Fakat öğrenci daha önce öğrendikleri ile şimdiki öğrendikleri arasında endişeye düşebilir. Bu yüzden her eğitim kurumunun sıfırdan eğitim vermesi daha mantıklıdır. İngilizce eğitim alacaksanız eğer önceliğiniz sıfırdan eğitim olmalıdır. Bunun dışında ezberden uzak eğitim veren kurumları seçerek daha kalıcı bir İngilizce eğitimi alabilir, hayatınız boyunca da anadiliniz gibi konuşuyor olabilirsiniz. İngilizce öğrenirken beklentilerinizi yüksek tutmamanız size fayda sağlar. Birden konuşabilmek ya da birden gramer kurallarını öğrenmek mümkün olmadığı gibi zamanınızı da alabilir.

İngilizce eğitim sistemi de son dönemlerde ezberden çok mantığa dayalı bir hale gelmiştir. Konuşarak İngilizce eğitimin mümkün olduğunu blog ve forum sayfalarında takip edebilirsiniz. İnterİngilizce, İngilizce öğrenebileceğiniz özellikle konuşmanın ağırlık olduğu online İngilizce eğitim sitesidir. İngilizce öğrenmeye farklı bir soluk getiren bu sitede eğitim veren eğitmenlerin de ana dili İngilizcedir. Bu öğrencilere sunulan avantajların başında gelir. Ülkemizde İngilizce eğitimini ana vatanından eğitim almış gibi öğrenebilmeniz çok eski dönemlerde hayaldi. Fakat şimdi online İngilizce eğitim sitelerinin sayısı arttıkça bunun hayal olmadığını anlamanız uzun sürmeyecektir. İngilizce eğitimlerin standartların üzerinde öğrenciye sağlanması bu sitelere olan talebi arttırmaktadır. Her yaştan bireyin üye olup İngilizce eğitimi alabileceği kurumsal bir sitedir. Öğrenciler arasında oldukça popüler olan bu sitelerin eğitim ücretleri de oldukça makul seviyededir. Üniversite İngilizcesi, iş İngilizcesi ve çocuk İngilizcesi bu sitelerde aktif olarak öğretilmektedir. Önemli olan ihtiyacınız olan İngilizce eğitimi bilmenizdir. İlerde iyi bir statüde çalışmak ya da iyi bir aile ferdi olabilmek için İngilizce öğrenecekseniz bu kendinize yapacağınız büyük bir iyiliktir.

Editör: Pusula Gazetesi