Çaycuma İngiliz Kültür Kolejleri İlkokulu öğrencileri okulda düzenlenen etkinliklerle "Yerli Malı Haftası"nı kutladı.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla yapılan yerli malı etkinliğinde; yöresel kıyafet ve yiyecekler sergilendi.

Yerli Malı Haftası öğrencilerin velileri tarafından hazırlanan yiyecekleri paylaşılarak kutlanırken, hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem eğlendiler hem de yerli malının önemini öğrendiler.

Okulun 1/A sınıfı öğrencileri, kendileri için hazırlanan yer sofrasında "gözleme ekmeği", "serme", "mısır ekmeği" gibi daha onlarca yerel ürün ile tanışma olanağı buldu.

Öğretmenler tarafından öğrencilere Yerli Malı Haftası'nın önemi anlatıldı. Yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları gerektiğinin altı çizilerek, tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen yerli ürünlerden seçilmesi gerektiği vurgulandı.

Editör: Pusula Gazetesi