Gazinocular Kralı olarak tanınan, içinde Maksim Gazinolar zincirinin de sahibi olan Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan, yayınlanan bir televizyon programında babası Fahrettin Aslan'ın Zonguldak'ta da bir gazinosu olduğunu, işletmecisinin de gazinoya adını veren Fahrettin Aslan'nın 2'inci karısı İnci Birol olduğunu açıklamış.

Bu açıklamanın yayınlandığı televizyon kanalı ve programın ismine araştırmalara rağmen ulaşamadık. Ancak eski halkevi binasının zemin katının PTT binasıyla yan yana olan köşesi 1950 sonlarından, 1960 başlarına kadar İnci Gazinosu ve ya İnci Düğün Salonu olarak çalıştırıldığı biliniyor.

Sacit Aslan'nın açıklamalarına dayanarak eski Zonguldak sakinlerinin anlattıklarını dikkate alarak ortaya çıkan sonuçta İnci Gazinosu'nu işleten eski sinema sanatçısı ve şantöz İnci Birol olabileceği ve Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'nın yönlendirmesiyle Zonguldak'ta bu iş yerini çalıştırdığı sonucu çıkmaktadır.

Halkevi binasındaki İnci Gazinosu, 1961 yılından sonra faaliyetlerine Soğuksu'da başka bir adreste devam etmiş. Boşalan yer daha sonra, Halk Kütüphanesi, Tiyatro salonu, Belediyenin tahsilat şubesi, İlksan mağazası, Osmanlı Bankası ve en son Açık Çarşı mağazası olarak devam etmiştir. Yine bu köşeden geçen, arka tarafa çıkan merdivenler ikinci kattaki eski nikah dairesine bağlanmaktadır...

FAHRETTİN ASLAN'nın Evlilikleri :

1.evliliği: Fahrettin Aslan henüz 20 yaşında iken 1952 de Necla Berktan ile evlendi. İlk eşinin, ilk evliliğinden dünyaya gelen oğlu Atilla"yı da nüfusuna aldı. Sacit (d.1953) ve Selçuk (Aslan d.1959) adında iki oğlu doğdu. 1962'de boşandı.
2.evliliği: 3 yıl (1962 - 1965) birlikte olduğu İnci Birol ile hiç evlenmedi. Esra ve Esin adında iki kız çocuğu sahibi oldu nüfusuna geçirdi.
3.evliliği: 1974 yılında Behiye Aksoy ile evlendi. 4 ay evli kaldılar.
4.evliliği: 70'li yılların sonunda Arzu Aslan ile evlendi. Arzu Aslan"dan da son çocuğu Mehmet Aslan (d.1980) dünyaya geldi. Fahrettin Aslan ölene kadar da Arzu Aslan ile birlikteydi.

Alıntı: Yüksel Yıldırım
Zonguldak Nostalji