Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'da Pazar günü Zonguldakspor Devrek'te Kocaelispor'u konuk etti. Maçın berabere bitmesi durumunda Kocaelispor Play-off'u garantileyecek, Zonguldakspor'da kümede kalmayı garantileyecekti.

Ancak 2-2'lik skorla girilen 90+5'te Kocaelispor 3-2 öne geçti. Golün ardından Kocaelisporlu futbolcular sanki play-off finalinin uzatmalarında gol atmış, ve bu golle 1.lige çıkmış gibi sevindiler.

KOCAELİSPOR, GÜMÜŞHANE'YE SON HAFTA MAÇI VERECEK SÖYLENTİLERİ İLE SOSYAL MEDYA YIKILDI

Zonguldakspor'un kümede kalma yolundaki en büyük rakibi Gümüşhanespor ligdeki son maçını deplasmanda Kocaelispor ile oynayacak. Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun'un Gümüşhaneli olması nedeniyle ligin son maçında Kocaelispor'un Gümüşhanespor'a maçı vereceği yönünde sosyal medya adeta yıkıldı.

ZONGULDAKSPOR YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPTI

Bunun üzerine Zonguldakspor yönetimi bir açıklama yaparak "Kocaelispor Başkanı Engin Koyun'un Gümüşhaneli olmasına rağmen Kocaelispor'un tertemiz mazisine kimsenin leke getirmeyeceğine olan inancımız tamdır" ifadeleri kullandı. Yönetim, "Kümede kalma yolunda kimsenin hakkını yemeden, kimseye de hakkımızı yedirmeden mücadelemizi vereceğiz" ifadeleri kullandı. Açıklama metni çok daha uzun olmasına rağmen olayın özü buydu.

KOCAELİSPOR TARAFTARI AYAKLANDI, FUTBOLCULARINI VE YÖNETİMİ UYARDI
Kocaelispor taraftarları ise Kocaelispor yönetimine seslenerek "Mazimize ve kulübümüze kimse leke getiremez. Gümüşhanespor'un durumu bizi ilgilendirmez. Çıkar Gümüşhanespor'u yeneriz. Tarihimizde böyle maç vermek gibi bir durum olmadı, olamaz" diyerek Kocaelisporlu futbolculara ve yönetimine uyarı mesajı gönderdi.

KOCAELİSPOR KULÜP BAŞKANI ENGİN KOYUN YANIT VERDİ

Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun sosyal medyada dolaşan iddiaların yanısıra Zonguldakspor yönetiminin yapmış olduğu açıklama yanıt verdi.

İşte o açıklama: "Burası Kocaelispor. Bu bize yakışır mı. Bunu konuşmak bile ayıp. Hak var hukuk var. Bu işlerin böyle gidebileceğine inanan insanlar var. Sahada çıkacağız, oynayacağız. Bizim futbolculara böyle bir şey yap, yenil deme şansımız var mı ya? Uzaktan yakından böyle bir şey olamaz. Kişiliğime, karakterime uymaz. Allah bunun hesabını sorar. Günümüz futbolunda bunların konuşulmaması lazım. Bunları konuşmak bile ayıp. Futbolculara Gümüşhane'ye yenilin mi diyeceğiz? Centilmenliğe, insanlığa yakışır mı bu? Nasıl böyle bir açıklama yaparlar aklım almıyor. Talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Böyle bir şeye gerek varmıydı ya? Çıkacağız, Cumartesi günü 3 puan alacağız"