Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak Parti) Zonguldak Milletvekili Adayı Polat Türkmen, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bağlık-İnağzı maden sahasının ihalesini ÇATES'İ işleten Bereket Enerji TÜMAŞ Firması aldı.

Bereket Enerji, ihale şartnamesine göre İnağzı- Bağlık sahasından yıllık asgari 2.500.000 kömür üreteceğini taahhüt etti.

EROĞLU: "YILLIK 2.5 MİLYON TONLUK KÖMÜR ÜRETİM TAAHHÜDÜ VAR"

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, İnağzı Bağlık sahasının ihalesiyle ilgili şunları söyledi; "İhalede tek teklif vardı, Çatalağzı'nda ki mevcut santrali çalıştıran Bereket Enerji adına T.Ü.M.A.Ş ihaleye girdi. Hukuken bu firmanın aldığını söyleyebilmek için TTK Yönetimi'nden karar çıkmış olması gerekiyor. İnağzı- Bağlık sahasında toplam 136 milyon tonluk rezervi var. Yıllık 2.5 milyon tonluk üretim taahhüdü var. Rödevans usulü kanunda değişiklik yapılarak ruhsatın devri usulü ve 2 bin 500 kişilik istihdam bekliyoruz. Sahanın faaliyete geçmesi için mümkün olduğu kadar yönetim kararını çıkaracağız."

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesinde HEMA tarafından kapatılan Alacaağzı kömür ocağının ihalesini de OYAK ERDEMİR almıştı.

Editör: Pusula Gazetesi