Olay gece saatlerinde Uzun Çayır Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre A.A. eşi A.A.'ya sarkıntılık yaptığını düşündüğü Uzunçayır Camisi İmamı İ.B.'yi (48) Kur'an okuması bahanesiyle eve çağırdı. İmama eve girmesi ile birlikte baba A.A. ile oğulları S.A. ve M.A. darp etmeye başladı. Bununla da yetinmeyen baba ve iki oğlu cami imamını karnından bıçaklayarak yaraladı. Komşuları gelen sesler üzerine gittikleri olay yerinde imamı kanlar içerisinde görünce 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri yaralıya ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen baba A.A. ile iki oğlu S.A. ve M.A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin imamı bıçakladığını inkar ettikleri öğrenilirken, hastanede müşahede altına alınan yaralı imamın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Polis olayda kullanıldığı iddia edilen bıçağı bularak üzerindeki parmak izlerinden bıçaklama olayını kimin gerçekleştirdiğini belirlemeye çalışacak.

Mahalle sakinleri 15 yıldır aynı camide görev yapan imamın iddia edildiği gibi bir olayı yapacağına inanmadıklarını ifade etti.
Savcılık olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi