Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Hacıhasan Köyü, Şahbez Mahallesi Cami İmamı olan U.Y. kendisini Müftülüğe şikayet eden aynı köyde ikamet eden Osman A. isimli vatandaşa silah çekerek ateş ettiği için çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, iddiaya göre; 2 Aralık günü Alaplı Hacıhasan Köyü, Şahbez Mahallesi'nde yatsı namazı sonrası gerçekleşti. Osman A. isimli vatandaş, Cami İmamı U.Y. yi sabah namazını cemaatle birlikte Cami'de kıldırmadığı gerekçesiyle Alaplı İlçe Müftülüğü'ne şikayet etti.

İddiaya göre, şikayet edildiğini öğrenen cami imamı U.Y. ile Osman A. arasında aynı günün akşamı yatsı namazı sonrası cami önünde sözlü olarak tartışma başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine araya giren köy sakinleri, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Osman A. isimli vatandaş ile bir grup köy sakini caminin önünden ayrılarak ilerlemeye başladılar.

Bu sırada 30-40 metre uzaklıkta bulunan cami imamı U.Y.' koşarak önce Osman A. isimli vatandaşın tabanca ile kafasına vurdu, ardından da iki kez ayaklarının dibine doğru ateş etti. Köy halkının araya girmesi ile sonra eren olay sonrası, olay yerine gelen Jandarma ekipleri, olay yerinde 2 adet 9 mm. boş kovan ile 1 adet parçalanmış mermi çekirdeğini ele geçirdiler.

Olaydan sonra Cami İmamı U.Y.' Jandarma ekiplerine bir adet kuru sıkı tabanca teslim ederek olayda bu silahı kullandığını ifade etti. Bugün Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Cami İmamı U.Y. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ayrıca vatandaş Osman A. İmam hakkında idari soruşturma yapılması ve görevden açığa alınması yönünde Alaplı Kaymakamlığı ve Alaplı Müftülüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.

Editör: Pusula Gazetesi