Zonguldak Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakurluk ve Okul Aile Birliği'nin okul içindeki baskıcı uygulamaları devam ediyor.
Bakanlığın Genelgesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararına rağmen kantin kirası konusunda işletmecilerle çatışan Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakurluk , işi farklı boyutlara taşıdı.
Müdür Adnan Karakurluk, kurduğu komisyon ile kantinde kullanma tarihi geçmiş, açılmamış bir ürünle ilgili tutanak tutarak Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne şikayette bulundu.
Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kantinince inceleme yaptı. Yönetmeliklere aykırı dir duruma rastlanmadığını tutanak altına aldı.
Öte yandan Zonguldak İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği'nin, okulun bünyesinde bulunan konferans salonu, spor salonu, havuz vb. yerleri İl Milli Emlak Müdürlüğünden kiraladığını, bu yerleri 2 senedir kiraya verdiğini, bu yerlerden bağış ve kira adı altında para aldığı iddia edilldi.
İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İI Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı okullara gönderilen yazıda "İlçenizdeki okullara ait işlem dosyalarının incelenmesi sonucunda; içerisinde kantin bulunan bazı okullara ait sözleşmelerin İdaremize teslim edilmediği, yine bazı okullarda üçüncü kişiler tarafından işletilen kantinlere ait Okul Aile Birliklerince İdaremiz arasında yapılması gereken Milli Eğitim Bakanlığının Gözetim ve Denetiminde Okul Aile Birliklerince işletilen Yerlere İlişkin Sözleşmelerin yapılmadığı, Okul Aile Birlikleri ile üçüncü kişiler arasında yapılan sözleşmelere konu kantin arz bedellerinin ödendiğine dair makbuzların bulunmadığı, ayrıca, kiralamaya konu kantin yerlerindeki su, elektrik, ısınma giderlerinin ödendiğini gösterir belgelerde de eksiklerin olduğu anlaşılmıştır.
Bu itibarla; ilçeniz sınırları içerisinde yer alan ve Bakanlığınıza tahsisli ve Bakanlığınıza bağlı okul ve kurumlardaki büfe, kantin, açık alan, salon ve benzeri yerlerin, ticari (ATM ve Otopark kiralamaları hariç) eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerde kullanılan yerlerle ilgili olarak
1- Müdürlüğümüz yetki alanında bulunan, Bakanlığınıza tahsisli ve Bakanlığınıza bağlı tüm okulların listesinin CD içerisinde Excel formatında,
2- 300 Sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinin anılan hükmü gereği, Okul Aile Birlikleri ile üçüncü kişiler arasında düzenlenen veya düzenlenecek kira sözleşmelerinin idaremizce süresinde takip edilebilmesi için birer örneğinin Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Beyoğlu Emlak Müdürlüğüne gönderilmesinin sağlanması,
3- Kiralamanın yapıldığı tarihten itibaren Okul Aile Birliklerince yatırılması gereken % 1 veya işletmeci tarafından yatırılması gereken % 3 arz bedellerinin yatırıldığına dair makbuzların,
4- Elektrik, su, doğalgaz ve ısıtma giderlerinin genel tesisattan karşılanıp karşılanmadığının bildirilerek, genel tesisattan karşılanıyor ise genel giderlerin (elektrik, su, doğalgaz ve ısıtma) işletmeci tarafından ödendiğine dair makbuz örneklerinin acele İdaremize gönderilmesinin temininin sağlanması gerekmekledir" denildi.
Bu genelgenin 81 ile gönderildiği, ancak Zonguldak İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu'nda uygulanmadığı iddia edildi.

Konuyla ilgili Cimer'e yapılan şikayetler üzerine Vergi Dairesi görevlileri Zonguldak İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu'nda inceleme yapmış, eksiklikleri tespit etmişti.

Soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.

fetoden-alinan-okul-ciftlige-dondu-vergi-dairesi-el-koydu
FETÖ'den alınan okul, çiftliğe döndü. Vergi Dairesi el koydu

Editör: Pusula Gazetesi