Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Zonguldak İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlediği "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Ezan Okuma ve Hafızlık Yarışması", Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu'nun koordinatörlüğünde, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa; Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya, Şube Müdürleri Hamza Eryiğit ve Nusret Parlak, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Muhammet Atlı, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karaalp, Memur-Sen ve Diyanet Sen Çaycuma Temsilcisi Kenan Tunç, Diyanet Vakıf-Sen İlçe Temsilcisi Nihat Bozacı, SGK Çaycuma Müdürü Hasan Hüseyin Çetinkaya, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, Öğretmenevi Müdürü Gürbüz Kurnaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İhsan Günay, şunları söyledi:

"İlk defa İmam Hatip Ortaokullar arasında böyle bir yarışma düzenlendi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği bu yarışmamızın il finalinin Çaycuma'da yapılması nasip oldu. Bu coşkuyu, öğretmen ve öğrencilerimizin heyecanını ulaşmak bizlere nasip oldu. Programda 12 İmam Hatip Ortaokulu'ndan toplam 26 öğrencimiz yarışacak. Bu yarışma, sadece bir semboldür. Bu öğrencilerimiz, zaten okullarında birinci olarak geldiler. Yarışmanın kazananı yok, sadece derecelendirme yapıyoruz. Yarışmaya, başta destek olan İlçe Kaymakamımız ile tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Jüri başkanlığı yapan Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun yanı sıra jüride BEÜ İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Ramazan Ögtem, din görevlileri ve öğretmenler yer aldı. Jüri Başkanı Müftü Arcaklıoğlu, yaptığı konuşmada, "Çaycuma ilçesi olarak, böyle kıymetli ve kadri yüksek bir yarışmaya ev sahibi yapıyor olmaktan duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak istiyorum. İnşallah, okuyanlardan, anlayanlardan, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i anlayanlardan eylesin" dedi.

Zonguldak Merkez ve ilçelerinden gelen öğrenciler, "Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezan Okuma" kategorilerinde yarıştı.

Genç Muhafızlar Hafızlık dalında; birinci Devrek Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Utku Onur, ikinci Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmetcan Kalaycıoğlu, üçüncü Zonguldak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Enes Şamil Arslantürk oldu.

Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma dalında; Devrek İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ekrem İpsir birinciliği, Alaplı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Talha Keleş ikinciliği, Gökçebey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatih Mercan üçüncülüğü elde etti.

Genç Bilaller Ezan Okuma dalında; birinci Devrek Atatürk İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Sivri, ikinci Gökçebey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Beytullah Köz, üçüncü ise Alaplı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Eren Halıcı oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediye, plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi