Zonguldak Belediyespor Kulüp başkanı Abdullah Basın ve Basın sözcüsü Nejat Uludüz Alaplı Belediyespor maçından sonra kendilerine ve futbolcularına yönelik yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınadı. Ölüm korkusunu hissettiklerini belirten Bakır ve Uludüz ne pahasına olursa olsun, araya kim girerse girsin olayın peşini bırakmayacakları mesajını verdiler.

"HERKES HADDİNİ BİLSİN, BİLDİRMESİNİ BİLİRİZ"

Başkan Abdullah Bakır "Zonguldak Belediyespor Kulübünü yaşatmak için elimizi taşın altına koyduk. 300 sporcumuz var. Zonguldak'ta sporun gelişmesi için her türlü faaliyeti yapıyoruz ve 8 branşta mücadele ediyoruz. Sadece Belediye Başkanımızın yardımları oluyor. Belediyespor bizim göz ağrımız. Biz başka takımlar gibi yüz binlerce lira para harcamıyoruz. Alaplı'ya gol atan futbolcumuz 18 yaşında. Bu çocuklara kendi imkanlarımızla bir şey yapmaya çalışıyoruz. Kendi gelecekleri için burada cep harçlığına top oynuyorlar. Biz buraya gelen takımları çiçeklerle karşılıyoruz. Zonguldak'ta spordan çekilelim mi? 3 gün önce yazı yazmamıza rağmen önlem alınmadı. Benim futbolcumu, benim hocamı tehdit eden saldıran şerefsizler aramayacaklar. Milletvekiline ya da başka yere, nereye istiyorlarsa gitsinler. Burası Zonguldak Belediyepsor Kulübü. Hiç kimse karışamaz. Spora siyaseti karıştırmasınlar. Benim çocuklarım ölümden dündüler. Ölüm korkusu yaşadılar. Herkes haddini bilecek. Yoksa biz bildirmesini biliriz. Biz Zonguldak çocuğuyuz. Biz centilmence mücadele ediyoruz, herkeste aynı şekilde davransın. Emniyette görevini yapsın. Kimse bizi Karamürsel sepeti zannetmesin. Herkese cevabını veririz" dedi.

"İMAM BIÇAKLA ÖLDÜRECEKTİ"

Basın Sözcüsü Nejat Uludüz ise "Alaplı maçındae gerçekten ölümü hissettik. 18 yaşındaki kalecimiz Özcan bizden aldığı parayla ailesine bakıyor ve bu çocuğa maç boyunca küfür ediyorlar. Elinde megafon olan ve kendisini amigo olarak tarif eden şahıs, maç boyunca Devrek'ten kaç para aldınız, sattınız maçı şeklinde ithamlarda bulundular. Devrek'e maç satanda, maç alanda, teklif eden de şerefsizdir. Bunu bize itham edende şerefsizdir.

Çocuklarımız maç boyunca korkudan orta sahayı geçemedi. Ne zaman genç takımdan bir oyuncumuzu hocamız oyuna soktu, kendisi gitti golünü attı geldi.

Alaplı'ya her giden oradan şikayetçi. Çıkan olaylarda bir çok sporcumuza sert darbeler var. Oynayamayacaklar. Ne yapalım, Kulübü kapatalım mı? Savaşta mıyız? Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bir devlet memuru ve herkesin arkasında namaz kıldığı imam lakaplı sporcu profesyonel futbolculuk yapmış. Aynı zamanda Devrek, Gökçebey, Kozlu gibi takımlarda da oynamış bir sporcu soyunma odasından bıçak alarak canımıza kastetmeye çalıştı. Polisler olmasa bizi öldüreceklerdi.

Editör: Pusula Gazetesi