Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği aracılığı ile ihtiyaç sahibine ulaştırılan sandalye teslim törenine; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilcisi Cem Ünal, Saltukova İlkokulu Müdürü Ergün Aydemir ve öğrencileri katıldı.

Aracı teslim alan 46 yaşındaki doğuştan engelli Recep Canbaz emeği geçenlere teşekkür ederek; "Bu yaştaki çocukların böyle bir kampanya başlatması çok güzel bir duygu. Allah bin kere razı olsun"dedi.

Kampanyayı 5 aydır yürüttüklerini belirten Okul Müdürü; "Kapak toplamaya devam ediyoruz. Çünkü esnaf, veliler ve vatandaşlarımız oldukça duyarlılık gösterdi. Maden işçisi velilerimizin büyük katkısı oldu. Hedefimiz her yıl engelli vatandaşlarımıza bir araç teslim etmektir. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerimizin bu konuya duyarlı olmalarını sağlıyoruz. Hem çevre kirliğini azaltıp hem de atıkların geri dönüşümüne katkı sağlıyoruz"dedi.

Çocukların en temiz varlıklar olduklarını ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; "Çocuklarımızı büyüdüklerinde de hep çocuk kalsınlar. BU tür organizasyonlarda her zaman yanımızda olan Cem Ünal kardeşimize ve engelsiz bir dünya için gayret sarf eden Saltukova İlkokulu idare ve öğrencilerine Çaycuma Belediye Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Daha güzel ve engelsiz bir dünya için el ele verelim"diye konuştu.

Türkiye Omirilik Felçlileri Derneği Zonguldak Şube Temsilcisi Cem Ünal; "Derneğimiz uzun zamandır kapak kampanyası düzenliyordu. Çaycuma'da yaklaşık yedi aydır uygulamaya başladık. Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bize destek veriyor. Bu amaçla Saltukova İlkokulu tarafından toplanan mavi kapaklar bize teslim edildi. Sonuç itibari ile bir adet sandalye hak sahibine ulaştı. Bundan sonra vereceğimiz tüm sandalyelere ilk ve orta okuldaki öğrencilerimiz katkı sunacak. Amaç toplumsal farkındalığı sağlamak. Bunu da başardığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi