Oktay-Olcay Yurtbay Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen seminer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Mustafa Metin Osmanoğlu, Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi Müdürü İlker Okumuş da katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir tüm alanlarda sağlanan eksikliklerin eğitimsizlikten kaynaklandığını ifade ederek; " Eğitim ülkemizin en önemli meselesi ve birinci önceliğimizdir. Eğitimde sağlayacağımız kalıcı ilerleme ve başarı hayatın her alanında bize uzun vadede kalıcı başarılar sağlayacaktır. Milet olarak 30 yıl sonra bir Nobel ödülü alacaksak bugün atacağımız tohumlara bağlıdır. 30 yıl sonra bir bilim adamı yetiştirteceksek bugün ortaya atacağımız çaba ve emeğin soncu olacaktır. 30 yıl sonra ülke olarak bir buluş yağacaksak dünyaya örnek bir çalışmamız olacaksa bugün geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza yapacağımız bir eğitimin sonucudur. Ülke ve millet olarak yaşayacağız he türlü sorunların temelinde yine eğitimdeki eksikliklerimiz vardır. Bugün sağlık alanında, ulaşım alanında, trafik alanında bir sorun yaşıyorsak bunun temelinde mutlaka eğitimde bıraktığımız bir eksiklik vardır. Bundan dolayı Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek bu planlamanın asıl amacı çocuklarımızı küçük yaşta trafik eğitim ve sorumluluğu kazandırmaktır. Küçük yaşta trafik konusunda ve kuralarında bilinçli olmanız ve kuralları uygulamanız eminim ilerde birçok sorunlarının önüne geçmiş olacaktır. Maalesef terör ülkemizi meşgul etmektedir. Ama birde trafik terörü vardır ki en az bölücü teröre verdiğimiz can kadar trafik terörüne de biz canlarımızı kurban veriyoruz. Bunun en önemli sebebi trafikteki eksiklik ve ihmallerimizdir"diye konuştu.

Trafik Mevzuatı ve Çevre Bilgisi Öğretmeni Adnan İncegül öğrencilere trafiğin tanımı, karayollarının tanımı, taşıtların tanıtımı, okul servisleri, karşıdan karşıya geçme, bisiklet kullanımı, toplu taşıma, özel araçlarda seyahat ve yaya yolu ve bankette yürüme konularında sunum yaparak bilgi verdi.

Editör: Pusula Gazetesi