Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde eğitim öğretim veren Velioğlu İlkokulu tarafından 'Bana Ne Öğretebilirsin?'projesi uygulanıyor.

Projesinin amacının yaparak, yaşayarak öğrenmek olduğu ifade edilirken öğrenciler ilçede faaliyet gösteren bir cafe ve İlçe Spor Müdürlüğü'nü ziyaret ederek projeyi uyguladılar.

Proje hakkında bilgi veren Velioğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı, Proje Hazırlayıcısı ve Yürütücüsü Emel Kaya şunları söyledi; " Yaparak yaşayarak öğrenmek, deneyime ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla iç içe olmayı öngören bir öğrenme sistemidir. Sorgulamaya yer vermeyen "ezbere" ve katı eğitim anlayışı yerine deneyimsel, katılımcı ve hareket halinde bir eğitime yönelmeyi işaret eder. Okulumuz bu yöntemle hayatın içinde katılımcı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediği için 'Bana Ne Öğretebilirsin? Projesini uygulamaktadır. Proje yürütücüsü olarak pandemiden dolayı yarım kalan çalışmalar doğrultusunda ilk olarak okulumuz 4/A sınıf öğrencileri ve öğretmenleri Nilgün İlhan Akyüz ile beraber Mocha Cafe de milkshake yapımı ve kahvenin anavatanını dünya haritası üzerinde İsmail Yenigün tarafından öğrendik. Öğrencilerimiz hazırladıkları milkshakeleri içtiler. İsmail Yenigün ve Devrim Yenigün'e okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Daha sonra ise Çaycuma İlçe Spor Müdürlüğüne giderek orada tekvando antrenörü Kadir Bölükçü'den Tekvando nedir? Nasıl oynanır? Kuralları Nelerdir? sorularımızın cevaplarını öğrendik. İlçe Spor Müdürümüz Şendoğan Kaya ve antrenörümüz Kadir Bölükçü'ye teşekkür ediyoruz.

Taşımalı eğitimin yapıldığı okulumuzda öğrendiğimiz bu deneyimlerle öğrenme süreci aynı zamanda öğrenciye birey olma, özgüvenle kendini ve yeteneklerini ifade etme fırsatı veren,hayata hazırlayan bu projemizi her yıl yenileyerek devam ettireceğiz".