-ÖZEL İÇERİK-

Kalp rahatsızlığı nedeniyle ihmal yüzünden hayatını kaybeden 42 yaşındaki Ercan Kacalı'nın kardeşi Serkan Kacalı, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde ilk müdahalenin yapılmadığını ileri sürdü.

BEÜ Acil Servisi'nde ilk müdahalenin yapılmadığını ve Acil Servis'ten içeri bile alınmadıklarını iddia eden Serkan Kacalı "Doktor bize dedi ki; 'Çok hastayı kurtarıyoruz, kaybediyoruz. Bizim için önemli olan ilk müdahaledir. İlk müdahale yapılsaydı ağabeyim kurtulacaktı" dedi.

"BEÜ ACİL SERVİSİN İÇİNE BİLE ALMADAN 'CİHAZ BOZUK' DEYİP GÖNDERDİLER"

"Biz evde oturuyorduk, ağabeyim yemek yedikten sonra çay içerken birden elini göğsüne koydu ve kalbinde yanma olduğunu söyledi. Çay içerken terlemeye başladı. Daha önce de büyük abimin kalp rahatsızlığı olduğu için biliyorum. Onu da kalp rahatsızlığından kaybettik. Ambulansı aramak zorunda kaldım. Biz üniversite hastanesine gittik. Hastaneye giderken ağabeyimin bir kere kalbi durdu. Müdahale ederek kalbi çalışmaya başladı. Hastane önünde ambulansın yanına gelen acil doktoru "Burada cihaz arızalı çalışmıyor' dediler. Bizi direk Ereğli'ye Echomar Hastanesi'ne sevk ettiler. Bizi Acil Servis'e bile almadılar, müdahale etmeden içeri kapıdan geri gönderdiler. Kardeşim yeniden ambulansa koyuldu ve yola çıktık. Yolda giderken kalbi bir kez daha durdu. 112 görevlisi müdahale etti, hayata geri geldi. Ereğli'de hastanenin önüne geldik yeniden kalbi durdu. Sedyenin üstünde yine kalp masajı yapılarak yine hayata döndürüldü. Echomar Hastanesi'nde ki doktor hemen anjiyoya aldı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadı, yoğun bakıma alındı. 1 saat geçtikten sonra kalbi bir daha durdu ve daha geri getiremediler.

"EREĞLİ'DEKİ DOKTOR İLK MÜDAHALENİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

"Ben davayı çoktan açacaktım diğer kardeşim dedi ki; 'Ereğli'ye o doktorla konuşmaya gidelim, ondan sonra karar verelim.' Doktor "3 kere kalbi durmuş. Dakika demiyorum size saniye diyorum ilk müdahale çok önemli, hastayı neden oradan buraya sevk ettiler. Size BEÜ'de müdahale ettiler mi?" diye sordu. 'Hayır' dedik müdahale etmediler. Doktor bize dedi ki; "Çok hastayı kurtarıyoruz, kaybediyoruz. Bizim için önemli olan ilk müdahaledir." İlk müdahaleyi hastanede yapmadılar. 'Cihaz bozuk' dediler, bizi gönderdiler. Bundan 3 ay önce benim amcam öldü. Hastaneye götürdüğümüzde o zaman da 'Cihazımız bozuk' demişlerdi. O zaman da sevk ettiler ve benim amcam yolda ölmüştü. Bizim ne yapmamız lazım artık? Doktor 'kurtarılabilirdi' dedi. BEÜ'de ilk müdahale yapılmadığı için ben şikayetçi olacağım. Benim bağrım yandı. Yarın belki ben kalp krizi geçireceğim ya da başka biri geçirecek. Yine mi aynı mevzu olacak? Kimsenin canının yanmasını istemiyorum. Benim canım yandı başka kimsenin canı yanmasın. Benim ağabeyim öldü, başka kimse bu yüzden ölmesin."

Editör: Pusula Gazetesi