Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Zonguldak'ta. Dedeman Otel'de AK Parti İl Danışma Toplantısına katılacak olan Tüfenkçi ilk olarak Vali Ali Kaban'ı ziyaret etti. Valilik önünde Vali Ali Kaban ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Tüfenkçi Vali Ali Kaban'dan brifing aldı.

Tüfenkci, Zonguldak Valiliğini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, ülkenin önemli bir sürece girdiğini, Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onayladığı anayasa değişikliğinin milletin huzuruna geleceğini belirtti.

16 Nisan'da yapılacak referandumda milletin kararını vereceğini vurgulayan Tüfenkci, "Meclis'te engellemeye çalışanlar, türlü türlü oyunlarla anayasa değişikliğini milletin huzuruna getirmek istemeyen güçler, sahada da ellerinden gelen engellemeleri, her türlü yalanı, iftirayı ve kafa karışıklığını ileri sürecekler, bu oyunu oynayacaklar ama milletimizin her zaman olduğu gibi basireti ve sağduyusu, Türkiye'ye olan inancıyla ülkenin geleceğini garanti altına alma noktasındaki bu önemli değişikliğe inşallah 'evet' diyeceğini düşünüyoruz. Onun hazırlıklarını yapmak, çalışmalarda bulunmak ve partimizin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak için buradayız." diye konuştu.

Tüfenkci, AK Parti'nin, sorunları torunlara bırakmama adına çalıştığını ve devletin torunlara sağlam ellerde bırakılması için anayasa değişikliğini gündeme getirdiğini anlattı.

"Cumhurbaşkanlığı sistemine geçerek Türkiye'nin ekonomisini, istihdamını, aşını ve ekmeğini büyütmeyi hedefliyoruz." diyen Bakan Tüfenkci, "İnşallah, demokratik bir ortamda, kazasız belasız bir referandum sürecini millet olarak geçiririz. Bundan sonra da öngörülebilir istikrar içerisinde Türkiye büyümesine devam eder." ifadesini kullandı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban da kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdiği Bakan Tüfenkci'ye, "Devrek Bastonu" hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi