Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Belde Başkanı ve Kilimli İlçe Başkan Adayı Ahmet Sarsık, Erol Sarıal'ın ilçe başkanlığına aday gösterilmesini usulsüzlük olarak değerlendirerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kilimli İlçe Başkanı, ilçe sekreteri ve ilçe saymanın suç işlediğini ifade eden Sarsık İl Başkanı Hakkı Güney'i göreve davet etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Sarsık, Erol Sarıal'in Kilimli İlçe Başkanlığı'na aday olmak istemesini usulsüzlük olarak değerlendirerek CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, İlçe Sekreteri Ali Rıza Hatıl ve İlçe Saymanı Yaşar Tiryaki'yi şikayet etti.

"BÖYLE BİR DURUM CHP'DE OLAMAZ, OLMAMASI GEREKİR"

Sarsık, açıklamasında şunları söyledi;

"Erol Sarıal 17 Ekim 2019 tarihinde ikametini Zonguldak merkezden Kilimli ilçesi Karadon Mahallesi'ne internet ortamında alarak aynı gün Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe başkanlığına veriyor. CHP Kilimli İlçe Başkanlığı hile yoluyla Erol Sanal ile ilgili sanki 2019/33 sayılı ilçe yönetim kurulu kararı varmış gibi 21 Ekim 2019 tarihinde Genel Merkeze yazı gönderiyor. 2019/33 sayılı yönetim kurulu kararı 8 Kasım 2019 tarihinde toplanan ilçe yönetim kurulu toplantısına aittir. Orada hile yoluyla genel merkez tarafından Erol Sarıal ile ilgili listeye eklenmesi kararlı yönetime sunuluyor. O toplantıda dahi Erol Sarıal ile ilgili listeye eklenmesi yönünde, Erol Sarıal ile ilgili yönetim kurulu kararı kesinlikle alınmıyor. CHP Genel Merkezine 21 Ekim 2019 tarihli yazı, ilçe yönetim kurulu kararı kesinlikle olmasına rağmen, sanki böyle bir karar varmış gibi CHP İlçe Başkanı Filiz (Necla) Karademir, ilçe Sekreteri Ali Rıza Hatıl ve ilçe Saymanı Yaşar Tiryaki imzalarını taşımaktadır. Böyle bir durum CHP'de olamaz, olmaması gerekir. Bunu yapanlar ve böyle duruma fırsat verenler başta Erol Sarıal olmak üzere CHP ilçe başkanı Filiz (Necla) Karademir ilçe Sekreteri Ali Rıza Hatıl ve ilçe Saymanı Yaşar Tiryaki Parti suçu işlemişlerdir. CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney'i çok acil olarak görevini yapmaya davet ediyorum. Sayın Zonguldak milletvekillerimizi de göreve çağırıyorum. Durumu önümüzde ki günlerde Ankara'ya giderek genel merkezimiz de yetkililerle görüşerek durumu takdirine sunacağım. kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

Editör: Pusula Gazetesi