Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 2022 Yılı Performans ve Yatırım Programı hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.
Yol, su, altyapı ve turizm yatırımlarında ilerlediklerini belirten Başkan Karaveli, "İl Özel İdare Genel Sekreteri ile daire müdürleri ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirterek "Biz bir aileyiz" dedi.

Necdet Karaveli, basın toplantısında

"İl Özel İdaresi bütçemizi 183 milyon olarak bağladık. Zonguldak İl Özel İdaresi yatırım programı teklifi geldi. Gerekli incelemeleri ilgili komisyonlarımız yapacaklar. Önümüzde ki günlerde programımızı onaylayacağız. İl Özel İdaresi standart işlerine devam ediyor, yüzde 40'a yakın yatırım programı hazırlandı. Önceliğimiz yol ve ulaşım hizmetleri. Yaklaşık olarak 23 milyon 535 bin lira ile yatırım Müdürlüğümüzü destekledik. İlimiz genelinde ağırlıklı olarak bakım onarım noktasında çalışmalar yapacağız. Bunun sebebi de geçen yıl da bunu yaşadık. İlimize kar çok yağıyor, çok yağdığı için de bizim karla mücadele noktamız da özellikle yüksek kesimlerde yollarımızın deforme olma durumu söz konusu oluyor. Çünkü iş makinalarımız ve gerektiğinde dozerlerimiz alanda çalışıyorlar karla mücadele noktasında. Bu anlamda yani meclis üyesi arkadaşlarımız bakım onarıma burada ehemmiyet gösterdiklerini, bütçe noktasına koydukları para ile gösterdiler. Tabii yine ilimiz genelinde geçen seneden sarkan temel hazırlık çalışmaları geçen sene hazırladığımız sati kaplama hazırladığımız temel hazırlıkların bu sene sati kaplamalarını yapılacağını görüyoruz. Devamında da yine iki kat asfaltların uzun yapılacağını görüyoruz. Tabii ki en önemli nokta burada biz Makine İkmal Müdürlüğümüzü yaklaşık olarak 17 buçuk milyon parayla destekledik. KÖYDES'e de burada zemin hazırladık ve beklentimiz 50 milyon civarında. Asfaltlama çalışmaları sürecek.
Özel İdare destekli su şebekelerinin yenilenmesi çabası içerisindeyiz. Buradaki gayemiz ile hem kayıp su kaçağının önlenmesi hem de insanlarımızın daha sağlıklı su içebilmesi, devamında da su problemleri noktası özellikle yaz aylarında köylerdeki nüfusun artması sebebiyle yaşanan su problemleri aşağıya doğru minimuma doğru çekmek. Tabii ki şunu da burada ifade etmek istiyorum Zonguldak ili su kaynakları açısından fakir bir il, fakir olduğu için de bizim su kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Ama zaman zaman alanda özellikle işletmeden kaynaklı bir takım problemlerin olduğunu görebiliyoruz. Çünkü bizim prensibimiz de Özel İdare olarak su sistemlerini yapıp muhtarları devretmek. Bu noktada özellikle ilimiz genelinde artık bu adet haline geldi genel anlamda bir çalışmamızın olduğunda söylemek istiyorum. Tabii gönül ister ki burada bir an evvel su birliklerini kurabilirim ama şu anda bu mümkün gözükmüyor, zor bir iş. Biz bir şeyleri temelini oluşturmaya devam ediyoruz. Belki bize yetişmeyecek ama gelecek dönem özellikle yerüstü sularının muhafazası gölet dediğimiz çalışmaların ilimizde yaygın ulaşacağını ümit ediyorum ki böyle olması da gerekiyor. Biz özellikle ilimizdeki diğer işler Eğitim Hizmetleri noktasında hepiniz Takip ettiğiniz Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibi meclisteydi. Özellikle okullarımızın fiziki yapısında ki çalışmaların yapılmasına devam edilecek. Tabii tek eğitime geçirebilmek için yine Milli Eğitim bütçesinden ilköğretim noktasında yeni okulların yapımına devam edileceğini söyleyebiliriz. Önemli olan bir konu da deprem güçlenmelerinin devam edilmesi gerekiyor. Çünkü bizim riskli bölgelerimiz var. Özellikle Alaplı, Devrek bölgesinde depremle ilgili sıkıntılı yerlerimiz olduğu için geçen yıldan beri devam eden okulların deprem güçlendirmelerini bu yıl da devam edeceğini görüyoruz. Alandan gelen eğitim noktasındaki bize gelen taleplerinde Milli Eğitim bütçesi ile beraber küçük onarımlar adı altında veya büyük onarımlar adı altında bu yıl devam edeceğini görebiliyoruz.

İlimiz için önemli olan turizm programımız var. Sayın Valimiz ile beraber zaman zaman geziyoruz. Bu sene yine Kayalı Dere Şelalelerine bütçe tertibimizde kalem açtık. Tabii ki çok önemli olan Ilıksu'da ki Ilıca termal suyu, bildiğiniz gibi Sayın valimiz Afyonkarahisar'dan geçtiğimiz günlerde teknik bir davet etti. Bu su için orada bulunan eski Esenköy İlkokulu'nun tahsisini de biz aldık. Milli Eğitim Eğitimin alan tahsisinden çıkarttık. Ilıca Termal Suyu buraya taşıyıp, en azından teşhir amaçlı veya insanlarımızın şu anda bildiğiniz gibi orada kötü bir görüntü var insanlarımız bir suyu tercih ediyor. Özellikle tehlike arz etmesi karayolunun kenarında olması sebebiyle tehlike arz etmesi bizim sürekli canımızı sıkan bir mevzu. Bizim beklentimiz ve gayemiz inşallah bu suya bir yatırımcının gelip bölgemize yatırım yapması. Bizde bu noktada İl Özel İdaresi ve meclisi olarak düğmeye bastık. Bu sene bütçe tertibimizde de buraya ödenek ayırdık. Bunun da devamı yine gelecek. Genel anlamda da bakıldığında sessiz sedasız, Zonguldak'ın bütününe dokunmaya devam ediyoruz, dokunmaya da devam edeceğiz. Bizim gayemiz memleketimizin ilimizin özellikle eski prestijli günlerine tekrar gelmesi. Bu noktada genel anlamda ilimiz genelinde işte bakanlıklarımız, hükümetimizin yaptığı çalışmalar da devam ediyor. İnşallah bunlarında devamı gelecektir diye ümit ediyorum.


Biz bir aileyiz, bizim bu çalışmaları verimli şekilde yapabilmemiz için ilk önce samimi olmamız ve birbirimize güvenmemiz gerekiyor. Normal olarak da her ailede olabileceği gibi bizim de zaman zaman işler noktasında bakın kimsenin burada menfi bir problem olmaz. İşlerle ilgili tabii ki bizim de tartıştığımız zamanlara oluyor ama şu anda bu şekilde safhaya çıkan bir durum yok. Biz işler iyi götürmeye çalışıyoruz. Özellikle ben mesai durumu görecek gözetmeksizin sürekli hareket halindeyim. Günümün birçoğu bizim aşağıda idari bölümlerinin olduğu işlerin takibi noktasında Kokaksu'da geçiyor. Ben elimden geleni yapıyorum."