Zonguldak Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Muhammet Uğur Ekeroğlu, kayalıklardan denize atlayarak yaşamına son verdi.

Olay öğlen saatlerinde Fener Mahallesi'nde bulunan Aşıklar Tepesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; psikolojik sorunları olan Muhammet Uğur Ekeroğlu, kayalıklara çıkarak yaşamına son vermek istedi. Haber verilmesi üzerine bölgeye polis, AFAD, Sahil Güvenlik ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekeroğlu'nun eşi ve yakınları da olay yerine gelerek ikna etmeye çalıştı. Muhammet Uğur Ekeroğlu bütün ikna çabalarına rağmen kayalıklardan denize atladı.

Sahil Güvenlik ekipleri ve dalgıçlar tarafından hemen denizden çıkartılan Muhammet Uğur Ekeroğlu, Sahil Güvenlik Botu ile Liman Arkasına götürüldü. Burada ambulansa alınan Muhammet Uğur Ekeroğlu'na sağlık ekipleri yaklaşık 15 dakika kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Muhammet Uğur Ekeroğlu, ambulansla kalp masajı ve müdahale devam ederek Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yaklaşık 2 saat müdahale edilen Zonguldak Valiliği Planlama ve Koordinasyon Müdürü Muhammet Uğur Ekeroğlu sağlık çalışanlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılmadı.

Muhammet Uğur Ekeroğlu kimdir?

Zonguldak İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne asaleten atanan Muhammet Uğur Ekeroğlu, 40 yaşında evli ve bir çocuk babasıydı.

Aynı zamanda Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Uğur Ekeroğlu'nun intiharı Zonguldak'ta şok etkisi yarattı.
Ekeroğlu, İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında bölge ve daire müdürlerini karşılayarak toplantının gülen yüzüydü.

Editör: Pusula Gazetesi