AB'nin ortak balıkçılık politikası ve ortak piyasa düzeninde avcılık ve yetiştiricilik üretici örgütlerinin (POs) rolleri, önemi, su ürünlerinin pazarlanması, üretim ve pazarlama planlarının uygulanması vb konularla ilgili 13 Ağustos 2020 tarihinde Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde eğitim düzenlenecek.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle;

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Teşkilatlanma Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "TR 16 IPA AG 01 18 R - Su Ürünleri Üretici Örgütleri ile Bakanlık İl Müdürlüklerinin Ortak Piyasa Düzeni ile Uyumlu Olarak Kapasitesinin Geliştirilmesi" eşleştirme projesinin 2.1 no'lu bileşeni kapsamında 4. misyon gerçekleştirilmektedir. İlimizde bulunan ve Bakanlığımız sorumluluk alanındaki (pilot su ürünleri üretici örgütleri de dahil) avcılık ve yetiştiricilik kooperatif ve üretici birliklerine yönelik olarak; AB'nin ortak balıkçılık politikası ve ortak piyasa düzeninde avcılık ve yetiştiricilik üretici örgütlerinin (POs) rolleri, önemi, su ürünlerinin pazarlanması, üretim ve pazarlama planlarının uygulanması vb konularda 13 Ağustos 2020 tarihinde İl Müdürlüğümüzde Eğitim düzenlenecektir.

Toplantıya İspanya heyeti, proje yerleşik eşleştirme danışmanı ve proje asistanı katılım sağlayacaktır. Eğitime su ürünleri kooperatifleri ve üretici birliklerinin ortakları/üyeleri ile yöneticilerinin ve özellikle pilot üretici örgütleri ortaklarının/üyelerinin ve yöneticilerinin katılımları hedeflenmektedir.