İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kapatılan spor salonları ve fitness salonları işletmecileri yetkililerden müjdeli haber bekliyor.

Yaklaşık 1 buçuk aydır kapalı olan spor salonlarının açılması için spor salonu işletmecileri açıklama yaptılar. Saat 11.30'da Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanan işletmeciler, işyerlerinin açılması için yetkililere çağrıda bulundular.
Spor salonu işletmecileri adına konuşan Tolga Kalyoncu, Berk Başkan ve Zonguldak Vücut Geliştirme Fitness, Bilek Güreşi İl Temsilcisi Cemil Malkoç şunları söyledi: "1.5 aydır kapalı olan spor salonlarımız ile ilgili yaşadığımız mağduriyetten dolayı çok üzgün olduğumuzu ifade etmek için bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Vaka artışlarının en yoğun olduğu dönemde bile İstanbul, Ankara, İzmir vs. gibi büyük illerde bile özel spor salonları hareketli yaşam ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için özellikle açık tutulmuştur. Zonguldak'ta vaka artışlarına baktığımız zaman spor salonlarında yayılma hızının çok düşük olduğunu bilimsel çalışmalarla desteklenmiştir. Bizim 1 buçuk ayda maddi ve manevi büyük kayıplarımız vardır(kira, geriye dönük kredi borçları, sigorta... Sağlık çalışanlarının yoğun iş temposu dışında kendilerini psikolojik olarak iyi hissettikleri yerlerin spor salonları olduğunu ifade ettikleri ve salonların açılmasını yoğun bir şekilde talep etmektedirler. Bu talep toplumun tüm kesimlerinden bize gelmektedir. Bu konu ile alakalı hem valimiz hem de spor il müdürümüzden bizleri anlamalarını ve bize bu konuda destek çıkmalarını bekliyoruz."