Zonguldak İl Genel Meclisi yeni dönem ilk toplantısı 16 Nisan Salı günü saat 10.00'da İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda toplanacak. Meclisin ilk toplantısında Meclis Başkanı, Başkan Vekili ve katip üyeler seçilecek.

İl Genel Meclisi Gurubunda meclis başkanı olacak potansiyel isimler arasında İsmail Terzi, Necdet Karaveli, Kerim Yılmaz, Adnan Tıska, Ali Kemal Karaca'nın adı geçiyor.

İl Genel Meclisi'nde AK Parti'den 19, CHP'den 11, İYİ Parti'den ise 1 üye bulunuyor.

PEKİ MECLİS BAŞKANI KİM OLMALI?

Zonguldak Merkez İlçe, tüm ilçeler arasında en başarılı ilçe oldu. 3 meclis üyesi çıktı. Bunun ötesinde Zonguldak Merkez, Beycuma, Elvanpazarcık ve Karaman Belediyeleri kazanıldı. Dört dörtlük bir sonuç alındı. Bu başarı nedeniyle İl Genel Meclisi Başkanının Merkez İlçe'de olması gerektiği vurgulanıyor.

Kozlu İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Karaeli, İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. Ancak Genel Sekreter Recep Demirtaş'ın altında kaldı.

Kozlu'da başarısız bir Belediye Başkanlığı geçmişi olan Kerim Yılmaz, bu dönem İl Genel Meclisi Üyesi oldu. Belediyedeki başarısız yöneticiliğini ve müteahhitlerle ilişkisini İl Özel İdaresi'ne taşıması istenmiyor.

Çaycuma'dan seçilen Adnan Tıska'nın ilk kez İl Genel Meclisi'ne seçilmesi ve ilçede başarılı sonuçlar alınamaması nedeniyle şansı az görülüyor.

Ereğli'den Ali Kemal Karaca'nın ise ilçesinin seçimlerde başarısız olması nedeniyle İl Genel Meclisi Başkanı olmasına sıcak bakılmıyor.

Editör: Pusula Gazetesi