İl Genel Meclisi Nisan ayı 4'üncü Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

GÜNDEM MADDELERİ

1- Açılış ve Yoklama.

2- İl Genel Meclisimizin 04.04.2018 günlü 3. birleşimine ait toplantı tutanak özetinin okunup oylanması.

3- İlimiz Alaplı İlçesi İdaremiz yol ağı envanterinde bulunan Alaplı 030 kontrol kesim numaralı, Alaplı İlçesine giden yolun bağlantı hattı Mollabey Köyü- Aşağı Dağköy Köyü - Dere Mahallesi - Gümeli Belediyesi sınır yolu güzergahı ve İsafakılı Köyü sınırları içerisinde bulunan yolun bir kısmında yoğun yağışlar sonucu çökmeler meydana geldiğinden, söz konusu çökmelere engel olunabilmesi amacıyla yolun genişletilmesi için Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ödenek gönderilmiş olup; İdaremiz teknik elemanlarınca söz konusu mahalde gerekli incelemeler yapılarak yolun genişletilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanabilmesi açısından, Alaplı İlçesi İsafakılı Köyü 130 ada 17 parsel arsadan 213,60 m²'lik alanın kamulaştırılması hususunun görüşülmesi.

4- İlimiz Devrek İlçesi Yılanlıca Köyü; Çaycuma İlçesi Dursunlar Köyü; Merkez İlçesi Kumtarla Köyü mezarlık talepleri İdaremizin 2018 yılı Yatırım Programında yer almadığından, yapılacak mezarlık çalışmaları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için İl Özel İdaresi 2018 yılı Yatırım Programına alınması hususunun görüşülmesi.

5- İlimiz Çaycuma İlçesi, Çay Mahallesinde Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait üzerinde Kaymakamlık Lojmanı bulunan 2.372,00 m² yüzölçümlü 81 ada 62 nolu parselin yapılan ifrazı sonucunda parsellere ayrılmış olup, bu parsellerden 48,69 m² yüzölçümlü 10 pafta, 81 ada 166 parselin satışı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 6 - 16 - 2 - 3 - 9 sayılı raporlarının görüşülmesi.

6- İlimiz Devrek İlçemize bağlı, Çaydeğirmeni Beldesinde bulunan, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu binasının yetersiz olması sebebiyle aynı okula ek bina yapılarak, 2018 yılı ek yatırım veya 2019 yılı yatırım programına alınması ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 4 - 8 - 18 sayılı raporlarının görüşülmesi.

7- Sivriler Belediyesine ait taşınmazlardan; 2 ada 148 parselde bulunan Güvercinlik Yemekhanesinin bulunduğu taşınmaz, 2 ada 155 parselinde bulunan Çıkışlar Camisinin bulunduğu taşınmaz, 95 ada 131 parselinde bulunan arsa ve 1 ada 120 parselinde bulunan Balçıklı İçme Suyu Sondajının bulunduğu arsanın tahsisi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Plan ve Bütçe ile Tarım Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış olduğu 9 - 7 - 19 - 1 sayılı raporlarının görüşülmesi.

8- İlimiz Gökçebey İlçesi Gaziler Köyü hudutları dahilinde görülen 18 adet parselin yola cephesi olmadığından, yeni inşaat yapılamadığından ulaşım sağlanamamaktadır. Mevcut yapılan ve yeni yapılacak yapıların yol ihtiyacını karşılamak için köy içi 800 m yolun yol ağına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, İçişleri, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış olduğu 11 - 11 - 21 - 9 sayılı raporlarının görüşülmesi.

Editör: Pusula Gazetesi