Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'na aday olan eski İl başkanlarından Halil Furat, parti binasında adaylığını açıkladı. 40 yıldır CHP'de siyaset yaptığını ve CHP'ye gönül verdiğini belirten Halil Furat, "Bu çatı altındaki arkdaşlarımızın tamamının ülkemizin zor şartlarında mücadele ederek ülkenin kurtuluşunda, ülkenin ileriye dönük geleceğine katkı verdiğini gözlerinin ışıldadığı görüyorum. CHP'den başka çare yok. Cumhuriyet Halk Partisi son kaledir. Önümüzdeki 2019 seçimlerinde de ülkenin ve ülke insanlarının umudu olacaktır. Bunu hep beraber mücadele ederek göstereceğiz. Ben uzun yıllar, 40 yıldan beri Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıyorum. Bu partide ilçe gençlik kolları başkanlığı yaptım. İlçe yönetiminde defalarca çalıştım. İl yönetiminde görev yaptım. En son biliyorsunuz 2002 yılında il başkanı seçildim ve 33 ay görev yaptım. Hep objektif olmaya çalıştım hatalarımız oldu, eksiklerimiz oldu. Süreci iyi tamamlayamamış olabilir. Belki iyi tamamlamak için mücadele ettik, tamamlayamadık. Yeniden aday olup partinin güzel işler yapması adına partide görev almak ve il başkanı olmak için huzurlarınıza geldim. Ülkenin durumu belli. Ülkenin geldiği nokta belli. Biz kendi içimizde ilk önce huzuru, birliği, beraberliği sağlayıp ülkenin gidişatına katkı vermek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"PARTİDE BOZULAN BİRLİĞİ YENİDEN SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Parti içerisinde birlik ve beraberliği sağlamak istediklerini belirten Furat, "Onun için de yeni ekip arkadaşlarımızla bir proje yaptık. Mavi listeden gelen süreci takip ederek ilçe delege seçimlerinden sonra merkez ilçe seçimini yaptık. Geldiğimiz noktada il seçimi var. Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerelde ve genelde iktidar yapmak istiyoruz. Amacımız budur. Partide bozulan birliği yeniden sağlamak istiyoruz. Birlik, beraberliği tesis etmek istiyoruz. Parti'nin belediye başkanlarıyla ilçe başkanları ile il başkanı arasındaki koparılan bağlarını yeniden tesis etmek, yeniden birlikteliği sağlamak istiyoruz. Onun için yola çıktık. Yolumuz meşakkatli bir yoldur bunu hepimiz biliyoruz. Beraber görev yapacağımız ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, partinin yerel kademelerinde görev yapan tüm arkadaşlarımızla yeniden değerlendirip geçmişte yaptığımız başarılı çalışmaların eksikliklerini düzelteceğiz. Geçmişte yapılan hataları yeniden yapmamak için mücadele edeceğiz" dedi.

"BELEDİYELERE TALİBİZ"

"Zonguldak eğer Büyükşehir Belediyesi olursa 8 ilçeyi almak adına her türlü mücadele yapacağız" diyen Furat, "Ben azimli, inançlı bir insanım. Çalışkan bir insanım. 24 saat çalışırım. Yerel seçimlerde biliyorsunuz 12 tane belediye aldık. 2 belediyede bize transferle gelmişti. Biz onun üzerine 8 tane daha belediye katıp belediye sayımızı 12'ye çıkarttık. Zonguldak'ta belde belediyeleri kapanmazsa 17 belediyeyi almak adına azim ve kararlılığımızı ortaya koyacağız. Belediye Meclis üyelerimizle il genel meclis üyelerimizle uyumlu çalışmalar yapacağız. Milletvekillerimizle yine aynı şekilde uyumlu çalışmalar yapacağız. Çalışmalarımızda kavgaya gürültüye yer olmayacak. Evet arkadaşlar 2019 bizim için köprüden önceki son çıkıştır. Ülkemizin bu köprüden önceki son çıkışına iyice silkinip bir araya gelerek AK Parti dışındaki güçlerin bir araya gelerek bir güç oluşturması lazım. Bunu bizde Zonguldak'ta yapmamız lazım. Onun için birlik beraberlik içerisinde yeniden huzur ortamını sağlayarak çalışmayı başlatmamız gerekiyor. Ben bunu yapacağıma inanıyorum. İlçelerimizden katkı verecek arkadaşlarımız var. Yerel seçimlerde ve 2019'da ki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde CHP'yi Zonguldak yerel seçimlerinde de birinci parti ,genel seçimlerde Zonguldak'ın birinci partisi yapacağız. Bunun için her türlü gayreti, her türlü çabayı göstereceğiz. Biz bu ipi göğüsleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi