MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
Basının önemine dikkat çeken MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "Zonguldak'ta basın bizim gözümüz, kulağımız ve dilimizdir. Zonguldak bugün kimsesiz, öksüz kalmış ve sesini duyuramamış bir şehirdir. Biz MHP olarak Cumhur İttifakı'nın ruhuna da bağlı kalarak Zonguldak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Zonguldak TYP'ye mahkum kalmış durumda. İşsizlik hat safhada. TYP'de yapılan alımların kura ile şeffaf bir şekilde yapılması için Sayın Valimiz ile görüştük. Bu konuda çalışma yapılacak ve bundan sonra kuralar daha şeffaf olacak diye düşünüyoruz" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın proje tanıtım toplantısına katıldıklarını ve projelerin destekçisi olduklarını belirten Demirköse; "Belediye Başkanımızın projesinin arkasındayız. Belediye Başkanımız yeşil alan vurgusu yaptı. Biz bu projelerin destekçisi olurken İmar Planı'mda da düzenlemem yapılmasını istiyoruz. Şu anda bir çalışma yapılıyor. Bizim de bu yönde tavsiyelerimiz olacak ve çarpık kentleşmenin önüne geçmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Zonguldak Belediyesi'nin kaldırım işgallerine yönelik çalışmalarının destekçisi olduklarını belirten Demirköse, "Kaldırım işgallesine karşı başlatılan çalışma gerçekten çok olumlu. Ancak tabi mesken olurak görülen ancak kahvehane, lokal olarak işletilen yerler var. Bunlar yollara taşmış. Bunların tespit edilip bir çalışmasının yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Kız Meslek Lisesi'nin kaldırılmasını anlamakta güçlük çektiklerini belirten MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "Kız Meslek Lisesi'nin yıkılması gündemde. Bir okulun yıkılıp yerine otopark yapılması acı bir düşüncedir. Eğitimin artırılmasından bahsediyoruz. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Hastane yapılırken imar planında hiç mi otopark yoktu? Bakanlık bu projeyi nasıl onayladı ve nasıl belediye ruhsat verdi? Otopark yapılacak diyoruz ancak bunu kim işletecek devlet mi özel sektör mü? Bu kokuda şaibeler var. Ana muhalefet partisi bu konuda yetersiz kalmıştır. Eğer MHP olarak bizim üstümüze düşen varsa biz bunu yapmaya hazırız. Bir otopark yapımı için okulun yıkılmasının gündeme gelmesi yanlıştır. Hastane çevresinde özel yerler ve boş alanlar var bunların gündeme gelmesi gerekiyor. Hastane 69 Ambarları'na yapılacaktı, olmaz dediler. Ama bugün kamu binaların oraya yapılıyor. Buna izin vermeyen bürokratların da incelenmesi gerekiyor. Herkes şapkasını önüne alıp düşünecek" dedi.
TTK milli servettir. Kurum bu gidişle yakın zamanda kapanacak. 1500 işçi alınacak ama emekli olacakların sayısı 2000 lere dayandı. TTK kapanma yolunda gidiyor. Buna bir çözüm üretilmesi ve istihdamın artırılması gerekiyor. TTK'nın sitesine bakın, kanunla belirlenmiş görevleri var. Bunları yerine getirse TTK zarar etmez ve ayağa kalkar" ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekillerinin 'Metal yorgunu bürokratlar görevden alınacak' açıklamalarını değerlendiren Varol Demirköse, "Metal yorgunluğu bürokratların görevden alınmasının kamuoyuna açıklanmasını doğru bulmuyoruz. Bir milletvekilinin şova çevirerek bu açıklamaları yapmasını doğru bulmuyoruz. Bürokratları zaten sizler atadınız. Bir bürokrat çalışmıyorsa çalıştıracaksınız. Bir şey yapılacaksa bu aralarında halledilebilir. Şova dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ZGC Başkanı Derya Akbıyık, "MHP İl Başkanımıza ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Uzun zamandır planlanan bir ziyaretti aslında. MHP Zonguldak adına önemli ve büyük bir partimizdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi