İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, 31 Mart Yerel Seçimlerini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Partisinin mevcut oy oranını koruduğunu belirten Yavuz Erkmen açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde İYİ Parti olarak 15 yerde kendi adaylarımızla, 10 yerde ise CHP ile ortak aday çıkararak seçimlere katıldık. 24 Haziran 2018 seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığında 26.595, Milletvekilliği seçimlerinde ise 30.387 oy alan partimizin Türk Siyasi hayatında kalıcılığı ve istikbalde iktidar adayı güçlü bir parti olduğu bu seçimlerde bir kez daha kanıtlanmıştır. İYİ Partinin katkısıyla ittifak olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana vs. gibi büyükşehirlerde seçim kazanılmıştır. Bu seçimde Zonguldak'ta da 10 yer ortak aday olarak girilmesine rağmen alınan 25.340 oy partimizin oyunu koruduğunu göstermektedir. Üstelik bir İlçe Belediye Başkanlığının alınması (Gökçebey), 4 ortak aday olan (Alaplı, Saltukova, Perşembe, Kandilli) Belediye Başkanlıklarının kazanılması, Kozlu, Kilimli, Gökçebey İlçelerinde ve Gümeli Beldesinde İYİ Parti olarak meclis üyesi çıkarılması, ortak aday olunan yerlerde yine CHP listesinden İYİ Partili arkadaşlarımızın Belediye Meclislerine girmeleri ayrıca Kozlu İlçemizde Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızın İL Genel Meclisine girmesi İYİ Partinin sıfırdan başladığı noktadan bugün geldiği noktayı göstermektedir.

Biz kazanan tüm arkadaşlarımızı hangi partiden olursa olsun tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyoruz. Zonguldak'ımıza hizmet noktasında vatandaşlarımızın partimize verdiği oyların kendilerini temsil açısından mahcup etmeyeceğimizi, partimiz üyesi tüm arkadaşlarımızın Zonguldak'a en güzel ve faydalı şekilde hizmet üreteceğini Zonguldak halkına taahhüt ederiz.

Bize oy veren, vermeyen tüm Zonguldaklı hemşerilerimize teşekkür ediyor, bize güvenenleri mahcup etmeyeceğimizi, oy vermeyenlerinde gönüllerini kazanıp yanımızda yer almalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bildirirken, bu vesileyle İYİ Parti ailesi olarak sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi