Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney, partinin henüz belirlenmeyen Zonguldak Belediye Başkan Adayı ile ilgili soruları yanıtladı. Belediye başkan adaylığı ile bir çalışma yürüttüklerini belirten Güney, şu an bir gelişme olmadığını ifade etti.

Güney, Ankara'da İYİ Parti ile bir ittifak çalışması olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Şuanda Zonguldak Belediye Başkanlığı ile ilgili bir gelişme yok. Niye yok? Şu anda Ankara'da bizim İyi Parti ile olan bir ittifak çalışmamız var. Genel Merkezimiz şuanda İyi Parti ile Ankara'da yapılan kulislere kilitlenmiş vaziyettedir. Bu ayın 6'sında bir açıklama olur diyorduk. Ama şuanda henüz Genel Merkez'den gelen bir haber yok. İttifak sonuçlanmadığı için bir bilgi veremeyeceğim. Niye? Bizim söylediğimizin bizi bağlaması lazım. Onun içinde herhangi bir açıklama yapamayacağım."

Başkan Güney, mevcut başkan Muharrem Akdemir'in kesin aday olup olmayacağı yönündeki soruya "Başkanımız geçenlerde Ankara'ya gitti. Genel Başkanımız ile bir görüşme yaptı. O görüşmeden sonra başkanımızla herhangi bir görüşme yapamadım. Kendisi Kıbrıs'a gitti. Kıbrıs'tan yeni geldi. Bu hafta içerisinde görüş alışverişimiz Muharrem Bey ile olur" diye yanıt verdi.

Editör: Pusula Gazetesi