AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, "Ereğli'nin il olması ile alakalı tavrımız nettir. Biz Ereğli halkının temsilcisidir. Ereğli halkı ne istiyorsa biz de onu talep ediyoruz. Ereğli halkı il olma konusunda kararını vermiştir. Biz de bu noktada gayret ve mücadele göstereceğiz" dedi.

Çakır, beraberinde partisinin teşkilat yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ve bazı belde yöneticileriyle birlikte Karadeniz Ereğli Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ne ziyarette bulundu.

Ereğli Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, ziyarette yaptığı konuşmada, Çakır'ı yeniden ilçe başkanı seçilmesi dolayısıyla kutladı.Ereğli'nin il olması konusunda da taleplerini dile getiren Tezel şöyle konuştu:"Ereğli halkının büyük bir beklentisi var. Ereğli'nin il olması toplantılarda gündeme geliyor. Ereğli ilçe nüfusu 250 bin kişi ile il olmaya uygun bir ilçe. Merkezi nüfusumuz Zonguldak'tan fazla. Toprak bütünlüğünü Alaplı ile birlikte düşündüğümüzde bin kilometrekarenin çok üstünde. En yakın ile uzaklığı, Zonguldak ve Düzce'ye uzaklığı 60 kilometre. Ekonomik büyüklüğü, eğitim düzeyi Ereğli'mizin il olmaya layık olduğunu zaten gösteriyor. Yakın zamanda İçişleri Bakanlığı'nın raporlarında Ereğli'nin bütünşehir olabileceği, beldelerin de ilçe olabileceği bilgimiz dahilinde. Sizden ve sayın milletvekillerimizden Ereğli'nin bütünşehir olabilmesi için katkılarınızı bekliyoruz. Kurumumuz adına bize bir şey düşüyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız."

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da, Ereğli'nin il olması konusunda görüşlerinin net olduğunu belirterek şunları söyledi:"Ereğli'nin il olması ile alakalı tavrımız nettir. Biz Ereğli halkının temsilcisidir. Ereğli halkı ne istiyorsa biz de onu talep ediyoruz. Ereğli halkı il olma konusunda kararını vermiştir. Biz de bu noktada gayret ve mücadele göstereceğiz. Önümüzdeki günlerde meclis ziyaretimiz olacak. Ondan sonra inşallah bakanlık ve başbakanlığa kadar ziyaret turlarını gerçekleştireceğiz. Ereğli ve Alaplı STK'ları olarak. Biz yolunda bulunacağız. Sonuna kadar Ereğli halkının istediğini yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah Ereğli ve milletimiz için faydalı olur. Zaman zaman farklı açıklamalar geliyor. Şu an itibarıyla genel merkezde ilçelerin il yapılma çalışması olmadığı görülüyor. Bizlerin gayretiyle böyle bir şeyi gündeme getirebilirsek, üç-dört ilçe il yapılırsa, mutlaka beşincisi Ereğli olacaktır diye düşünüyoruz.Esnaf Kefalet ile aynı resme aynı açıdan bakabiliyoruz. Bizim için öncelikle Ereğli gelir, Ereğli halkının istekleri gelir, siyaset ikinci planda kalmalıdır."

YATIRIMLARI ANLATTI

Ereğli Zonguldak-Ereğli Devrek yollarının da kısa sürede biteceğini ifade eden Çakır "Ereğli Zonguldak yolu daha kısaldı. Son duble yol çalışmaları devam ediyor. Sezonun hemen başlamasıyla, 2018 nisan mayıs aylarında tamamlanacak. Ereğli Çaylıoğlu arası ham yol olarak tamamlandı. Asfalt tolay, gelecek sene Ereğli Devrek arasında sıcak asfalt çalışması yapılacak" dedi.

Ereğli'nin eğitim anlamında 2019'da tekli eğitime geçmesi için çalıştıklarını belirten Çakır, "Atatürk Ortaokulu'nda ayın 30'u itibarıyla güçlendirme projesine çıkılıyor. Kırka yakın derslik var. Ortaokulları rahatlatacak bir derslik sayısı olacak. Cumhuriyet'e 24 derslikli ilave bina yapılacak. Melih Şuğle devam ediyor. Kırmacı'nın tekli eğitime geçmesini sağlaycak. Nurdan Ahmet Orhan Oğuz yüzde 99 oranında bitti. Onunla birlikte Kız imam hatip ve mesleki eğitim merkezi açılmaya hazır. İkinci yarıya üçünü de açacağız. Gülüç Vesile Dikmen, 32 derslik olarak inşa edilecek" dedi.

"EREĞLİ VE ZONGULDAK SÜRATLE KALKINMALI"

Üniversite için hep birlikte mücadele ettiklerini ifade eden Çakır şunları söyledi:

"Avam proje tamamlandı, uygulama projesi için kalkınma bakanlığından bütçe bekliyoruz. Bunda daha süratli olabilirdik ama artık arkaya değil geleceğe bakacağız" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı, Şehrin Ekonomik Beklentileri konulu toplantıda, her ilin analizinin yapıldığını belirterek, "Ondan yana da ümitliyiz. Üniversite konusu gündeme geldi, tersaneler bölgesi gündeme geldi. Ereğli ve Zonguldak'ın süratle kalkınması lazım," diye konuştu.

Eleştirel yaklaşımlardan ziyade kazanım ve avantajların da konuşulması gerektiğini belirten Çakır, "Şehirde yeni istihdam alanları oluşturmamız lazım. Bunu sadece hükümet kanalından beklemek Ereğli gibi gelişmiş bir ilçede gerçekçi olmaz diye düşünüyorum. OSB'de yatırımlarını tamamlayanlar var. Bunu arttırmamız lazım. Limanı önemsiyoruz, OSB'de yeni yatırımları arttırmaya çalışıyoruz. Fakat toplama baktığınız zaman ilave bir şeyler ortaya koymamız lazım."

Ereğli'nin turizm konusunda Doğu Karadeniz'den eksisi değil, artısı olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı, bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çakır, Akçakoca'ya havaalanı projesini de destekleyeceklerini kaydetti.

Çakır, çeşitli konularla ilgili komisyonlar kurulmasının önemine dikkat çekti.

Editör: Pusula Gazetesi