CHP İl Başkanı Hakkı Güney, DSP' den İsmail Eşref'in adaylığı ve Muharrem Akdemir ile Erhan Darende'nin Şenol Şanal'a karşı hareket başlatması ile ilgili çıkan haberlere sert yanıt verdi.

Zonguldak'ta 6 bin 500 kişi ile yapılan ankette AK Parti, CHP, MHP ve DSP'nin adayı yer aldı.

Bu kişilerin CHP'nin Zonguldak'taki bütün Belediye Başkanlarının varoluşunda yer aldığını belirterek "Tarih hata yapanları kabul etmez. 5 sene sonra önlerine gelir. Partimize ihanet etme noktasına gelen arkadaşlar bunun hesabını çok ağır vaziyette öderler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kurtuluş Savaşı'nda mücadele etmiş büyük liderdir. Arkadaşlarımız bu noktada gidip de yanlış bir hata yaparlarsa, başka ilişkilere girerlerse bunun faturasını ağır öderler. Seçime kuvvetli vaziyette giriyoruz. İnsanlarla konuşacağız. Olayı takip ediyoruz" dedi.

Güney, açıklamasında şunları söyledi;
"CHP'de görev yapan arkadaşlarımız, onurlu ve şerefli bir vaziyette bu memlekette dolaşmaları lazım. CHP bu zamana kadar, CHP'nin bütün organlarında görevli olan, Milletvekili arkadaşlarımız, Belediye Başkanı arkadaşlarımız, İl Başkanı, İlçe Başkanı, yönetici, Belde Başkanlarımız ve herkes CHP'nin onur ve şerefiyle hareket ediyor. Bu arkadaşlarımızda 2 dönemde bu görevi üstlenmiş arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımız CHP'de görev yapmışlardır, kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama CHP adayını belirlemiş. CHP'nin adayı Şenol Şanal'dır. İkinci konu olan Erhan Bey'e gelirsek, Erhan Bey'de bu CHP'nin her kazanma noktasında partimiz tarafından belediye başkanına sunularak belirli görevlerde bir üst noktaya getirilmiştir. Bu arkadaşımız CHP'nin Zonguldak'taki bütün Belediye Başkanlarının varoluşunda yerini almıştır. Tarih hata yapanları kabul etmez. 5 sene sonra önlerine gelir. Bizim işimiz 95 yıllık çınarı muhafaza etmektir. Bugün, Zongudlak İl Başkanı olarak konuşuyorum. Partimize ihanet etme noktasına gelen arkadaşlar bunun hesabını çok ağır vaziyette öderler. Biz, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partiyiz. İlk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kurtuluş Savaşı'nda mücadele etmiş büyük liderdir. Arkadaşlarımız bu noktada gidip de yanlış bir hata yaparlarsa, başka ilişkilere girerlerse bunun faturasını ağır öderler. Biz CHP olarak vekilim, başkan adayımız, yönetici arkadaşlarımız, bütün yoldaşlarımız ile birlikte seçim hazırlıklarını tamamlamışız. Seçime kuvvetli vaziyette giriyoruz. İnsanlarla konuşacağız. Olayı takip ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi