Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanan Zonguldak Afet Müdahale Planına istinaden Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Erdoğan Bektaş' ın yanı sıra, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, TAMP Zonguldak Afet Müdahale Planı İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu Yetkilileri de katıldı. Toplantıda, İl Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi. Sunumda kentin depremselliği, kente ait heyelan duyarlılık analizi, toplanma alanları, afet lojistik depoları ve Türkiye Afet Müdahale Planı ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca TAMP çerçevesinde ana çözüm ortağı kurum ve kuruluşlar ile değerlendirme yapıldı.

Val Erdoğan Bektaş, görüş, öneri ve değerlendirmelerde bulunurken, toplantıya katılan hizmet grubu temsilcileri, kurum ve kuruluşların Zonguldak Afet Müdahale Planı ile ilgili görüşleri de alındı.

Editör: Pusula Gazetesi