Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Zonguldak'a gelerek son dönemde yaşanan ekonomik krizin kente verdiği zararı yerinde tespit etti.

Ahmet Akın, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman ve parti yöneticileri ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Akın, Ticaret ve Sanayi Odası, Baro Başkanlığı, Zonguldak Belediyesi, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS)ziyarete etti.

AKIN: "SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN BASKI UYGULAMAK İÇİN GELDİK"

Milletvekili ve Başdanışman Akın, Zonguldak'a gelişi hakkında şunları söyledi; "Son dönemde yaşanan ekonomik krizin Zonguldak'a verdiği zararı yerinde tespit etmek için geldik. Kepenk kapatan esnaflar, zor duruma düşen işadamları, sanayici, işsiz kalan işçi ve emekçinin durumlarını yerinde görmek için geldik. Bu çalışmaları il başkanımız ve milletvekilimiz zaten yapıyor. Bugün ben buraya geldim. Daha sonra benim ilime Zonguldak milletvekili gelebilir. Bu sırayla yapılan bir şey. Onun için bu eşgüdüm içinde ticaret ve sanayi odasına gittik. Zonguldak Barosu'na gittik. Neden baroya gittik? Suç oranlarında artma var mı? Çünkü ekonomik kriz olduğu zaman, işsizlik ve işten çıkartmalar olduğu zaman felaketler başlıyor. Zonguldak, Karaelmasın başkentidir. Karaelması da yeniden başkent yapmak için milletvekillerimiz uğraşıyor. Bende partide enerji politikalarından sorumlu olduğum için Zonguldak benim açımdan çok önemli. Burayı çok önemsiyoruz, Sayın Genel Başkanımızın talimatı da o yönde. Hem burada ki karaelmasın değerini bulması, hem insanların gerçekten elmasın üzerinde oturduğunu hissetmesi ve bunu değerlendirmesi. Sözlerin yerine gelmesi için baskı uygulamak. Her ortamda mevcut iktidara hatırlatmak. Çünkü verilen sözleri yerine getirmek sözdür. Söz namustur. Onun takibini yapmak için çalışıyoruz. Son zamanlarda ki ekonomik krizi yerinde tespit edebilmek ve yerinde çözüm önerilerimizi anlatabilmek için geldik. Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda görevlendirmeler kısmında buradayız."

Zonguldak Baro Başkanı Av. Özel Eroğlu'nu makamında ziyaret eden Milletvekili Ahmet Akın, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu. Ziyarette gündeme dair konular görüşüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının Zonguldak'ı nasıl etkilediğini araştırmak için gelen Ahmet Akın, yaptığı ziyaretlerde Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret etti.

AKIN: "EKONOMİK AÇIDAN DAHA BAĞIMSIZ OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ"

CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Ahmet Akın; "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Zonguldak'tayız. Emeğin başkenti ekonomik krizden nasıl etkilendi? CHP olarak el birliği ile bu süreci nasıl atlatırız? Bunun araştırmasını yapıp, Genel Başkanımıza rapor halinde sunmayı hedefliyoruz. Hedefimiz ortak. Hedefimiz; Türkiye Cumhuriyet'inin ekonomik olarak daha bağımsız bir hale gelmesidir. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 13 maddelik bir raporla bunu kamuoyuna açıklamıştır. Biz bu 13 maddelik tavsiyeleri tek tek anlatıyoruz. Türkiye Cumhuriyet'inin ekonomik açıdan daha bağımsız, kendi gücünü en etkin şekilde gösterebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz " şeklinde konuştu.

AKDEMİR: "YATIRIMLAR PLANLANMIŞ ANCAK ŞEHRİMİZDE BU ANLAMDA HALA SIKINTILAR ÇÖZÜLEMEDİ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; ekonomik sıkıntının getirmiş olduğu işsizlik sonucu halkın psikolojik olarak da derinden etkilendiğini, el birliği ile bu zorlu sürecin üstesinden gelinmesi gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ziyarette yapmış olduğu konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: "Öncelikle Sayın Vekilimize nazik ziyaretinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Zonguldak enerji bölgesidir. Yatırımlar planlanmış, adım atılmaya çalışılmış ancak şehrimizde bu anlamda hala sıkıntılar çözülememiştir. Yerel yönetimler olarak, bizler de elimizden gelen gayreti ve çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Özellikle, bizlerin bu konudaki isteği iş güvenliğinin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesidir. TTK'ya işçi alımı konusunda 1500 değil, daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz. İşsizlik had safhada... Bu ise birçok aileyi derinden etkilemektedir. Hem, hükümet kanadından milletvekillerimiz, hem de kendi milletvekillerimiz el ele verip, dostça, kardeşçe şehrimiz için ortak hareket etmeleri ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmeleri gerekmektedir." şeklinde konuştu.

AKIN: "ÇOK DEĞER VERDİĞİMİZ SENDİKAMIZI VE GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİK"

Ahmet Akın, sonrasında GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci'yi ziyaret etti. Ekonomik gelişmelerin halk kitlelerini nasıl etkilediği yönünde çalışma başlatan CHP'de heyet başkanı olarak görevlendirilen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, GMİS ziyaretinde şunları söyledi; "Genel Maden İşçileri Sendikası bizim için bir gurur vesilesi, bir sembol. Bu nedenle hem fikirlerinin hem de yaptıkları çalışmaların destekçisiyiz. Elimizden geldiğince de bu desteğimizi devam ettireceğiz. Ülkemizin şuan içinde bulunduğu ekonomik krizden Türkiye ne kadar etkilendi, Zonguldak ne kadar etkilendi, Genel Maden İşçileri Sendikası'nın bu konudaki görüşleri nelerdir, mevcut durum nedir, daha iyi olması için neler yapabiliriz yönünde fikirlerine çok değer verdiğimiz Sendikamızı ve Genel Başkanımızı ziyaret ettik. Bu görüşleri raporlayacağız ve Partimizin Genel Başkanıyla paylaşacağız" dedi.

AKIN: "YERLİ KÖMÜRÜN DE DAHA ÇOK ÇIKARTILMASI İÇİN DESTEĞİN ARTTIRILMASI GEREKİYOR"

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi 1500 işçi alımı sözü verdiği yönündeki bir sorusu üzerine Akın, "O kadar yetmez, çok daha fazla kişiye ihtiyaç var. Ben Zonguldak'ın durumunu yakından takip eden bir milletvekili olarak söylüyorum, beni fahri Zonguldaklı sayabilirsiniz, bu rakamların çok çok daha üstünde olması lazım. Yerli kömürün de daha çok çıkartılması için desteğin arttırılması gerekiyor" dedi.

DEMİRCİ: "YERALTINDAKİ DEĞERLERİMİZİ YER ÜSTÜNE ÇIKARTARAK ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de "Sizleri sendikamızda ve aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Sayın Vekilimizle daha önce Kömür Çalıştayı'nda bir çalışma yapmıştık. Kendilerini tebrik ediyorum. Zonguldak için önemli bir çalıştay oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95'inci kuruluş yıldönümünü bu vesileyle kutluyor, başarılar diliyoruz. Bizler de sıkıntılarımızı anlatmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın TTK'ya 1500 işçi alınacağı sözü bizim için çok değerli. Şöyle ki Zonguldak'ta 1,5 milyar ton taşkömürü rezervimiz var ve biz bu kömürü yerüstüne çıkarmak istiyoruz. Dışarıya dolar vermeyelim, yerli üretim yapalım diyoruz. Yeraltındaki değerlerimizi yer üstüne çıkartarak ülkemiz ekonomisine kazandırmak istiyoruz" dedi.

İşçi alımının yanında eşit işe eşit ücret istediklerini de belirten Demirci, konunun toplu iş sözleşmesinin öncelikli konularından biri olduğunu söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konunun takipçisi olduklarını bu konuda da GMİS'e destek olacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi