Memur Sen'e bağlı Enerji Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör, Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarını eleştirerek "Bu millete yakışır, içi dolu bir eğitim ve öğretim programı acilen uygulamaya konulmalı. Popülist politikalardan acilen vazgeçilmeli" dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Memur Sen'e bağlı Enerji Bir Sen Başkanlığı'nda yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın eleştirilmesi ve popülistlikle suçlanması dikkat çekti.

"MİLLİ EĞİTİM NEREYE KOŞUYOR"

Başkan Güngör, Milli Eğitim Bakanlığı'nı şu sözlerle eleştiriyor:

"Kimse kusura bakmasın, bu popülist politikalarla eğitim ve öğretimin bir adım ileri gitme imkanı gözükmüyor. Daha okullar başlayalı iki ay oldu, Daha çocuklar okula tam alışırken hadii bir hafta tatil. İki ay sonra, haydi on beş tatil. On beş karne tatilinden iki ay sonra bir hafta tatil. Ondan iki ay sonra da dönem bitti. Bu sürede hafta tatilleri, milli ve dini bayram tatillerini de koyduğumuzda, kusura bakılmasın ama böyle bir eğitim sisteminden bu millete ve bu ülkeye hiç bir fayda gelmez. Zaman israfı ve nesillerin israfından başka bir şey olmaz ve de olmayacak gibi görünüyor. Bu ülkenin boşa harcayacak bir dakikası yoktur. Eğitim ve öğretim yeniden planlanarak top yekün, verimliliğe , üretkenliğe, erdemliliğe ve güzel ahlaka dayalı yeni bir eğitim ve öğretim seferberliği başlatılmalıdır. Eğer, üretken, çalışkan, erdemli, bilgili ve güzel ahlaklı, vatanını, milletini seven gençlik yetiştiremez isek, inanın o zaman bu topraklar ayağımızın altından kayıyor demektir. Burada en büyük görev devlete ve onun Milli Eğitim Bakanlığı'na düşmektedir. Bu millete yakışır, içi dolu bir eğitim ve öğretim programı acilen uygulamaya konulmalı. Popülist politikalardan acilen vazgeçilmeli."

Editör: Pusula Gazetesi