2020-2021 futbol sezonunda profesyonel ligler başlamasına rağmen Corona Virüs salgını nedeniyle TFF ve Sağlık Kurulu Bölgesel Amatör Lig ve diğer amatör liglerin başlamasına onay vermemişti.

BAL takımlarının ve özellikle futbolcuların tepki ve eylemlerinin ardından TFF ve TASK liglerin oynatılması için uzun süredir çözüm arıyordu.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ!

TFF, TASKK'ın rapor halinde sunduğu Bölgesel Amatör Lig statüsünü onayladı haberi yayılda. Ancak TFF'den herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Yarın söylentiye göre BAL, 48 grupta 4 kademeli Play-Off sistemi üzerinden oynatılacak. 9takımın 3. Lige çıkacağı Bölgesel Amatör 48 takım bir alt lige düşecek.

FUTBOLCULAR İKNA OLMADI, CUMHURBAŞKANINA ÇIKACAKLAR
Zongludak temsilcileri Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor dahil Türkiye genelindeki Bölgesel Amatör Lig takımlarını temsilen futbolculardan oluşan bir grup 3 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanına çıkma kararı aldı.

KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILDI

"Tüm Amatör spor camiasına duyurulur! Amatör liglerin başlaması adı altında yaklaşık 11 aydır Amatör sporcular olarak mücadele etmekteyiz. İlk olarak İstinye'de başlayan,Riva'da devam eden daha sonra Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda devam eden, kimseyi kırmadan incitmeden bir yol izledik. En sonunda Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştık sorunlarımızı ilettik. Cumhurbaşkanımızın olaya el atması üzerine spor bakanımız Sayın M. Kasapoğlu ve spor müdürümüz sayın Mehmet Baykan ile spor bakanlığında görüşmelerimiz olmuştur. Daha sonra TASK başkanımız Ali düşmez ile İstinye'de görüşmemiz olmuş Şubat ortasında somut adım atacağını bizlere söylemiştir. Lakin gelinen noktada bizlere her seferinde verilen tarihler karşılık bulmamıştır. Bir çok amatör takımların antrenmanlara başladığı,Başkanı, hocası, yöneticisi ve futbolcusu olarak hiç kimsenin bu belirsizliğe dayanacak gücü ve sabrı kalmamıştır. Son çare olarak tekrardan, tüm Amatör sporcular olarak 3 Mart Çarşamba günü Cumhurbaşkanımızın yanınıza gidiyoruz"