İlk olarak Atatürk Anıtı önünde iki okulun hazırladığı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve şube müdürleri, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, AK Parti Çaycuma Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Köktürk, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çaycuma TSO Fen Lisesi Müdürü İsmail Ertop;" Gençlik Haftası kapsamında resim öğretmenleri Ayten İnaloğlu ve Nuran İnaloğlu'nun rehberliğinde hazırlanan yağlı boya ve kara kalem karışık yaklaşık 150 resim sergilendi. Öğrencilerimizin eline sağlık diyorum. Ayrıca öğretmenlerimiz ve Nihat Kantarcı Lisesi Müdürümüz Satılmış ERneoğlu'nda çok teşekkür ederim"dedi.

Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Müdürü Satılmış Erenoğlu da etkinlik ile ilgili şunları söyledi;" Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. Yıl kutlamaları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi ile farklı bir etkinlik yapmak istedik. Kendi okulumuz olarak bu 5'nci etkinliğimiz. Artık geleneksel hale getirdik. Resim ve müzik öğretmenlerimizin ortak olması bizi bu çalışmaya yapmayı teşvik etti. Güzel bir çalışma ortaya çıktı. Öğrencilerin bir yıl boyunca yapmış olduğu resim ve müzik çalışmaları sergilendi. Tüm okullarımız elindeki imkanlarla bu etkinliğe katılırsa daha güzel ve daha büyük bir etkinlik olacağını düşünüyorum".

Son olarak Cumhuriyet Meydanında yine iki okulun öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisini sunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi