Kastamonu'da hayırsever bir vatandaş, kış günü ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'na ayakkabı gönderdi. Muhtar Cozuroğlu ise, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere ayakkabıları caminin alt kısmında bulunan depoya ve muhtarlığa kaldırdı. Ertesi gün gelen telefon üzerine muhtarlığa giden Cozuroğlu, kapıyı açtığı esnada her tarafın dağılmış ve yaklaşık 50-60 çift ayakkabının çalındığını gördü. Bunun üzerine emniyet güçlerini arayan Muhtar Cozuroğlu, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere camiye konulan ayakkabıların çalınacağını aklına bile getirmediğini kaydetti.
"Camiden 50-60 çift ayakkabı çalındı"
Hayırsever bir vatandaş tarafından kış günü ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere kendisine ayakkabı ulaştırıldığını belirten Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, "Bir hayırsever kardeşimiz tarafından mahallemizde, ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize verilmek üzere bizlere ayakkabı gönderdi. Ben, muhtar seçildikten sonra 2 yıldır bu işi kendi büromda yapıyordum. Sağ olsun hayırsever arkadaşımız, bir hayli fazla ayakkabı getirdi. Bu yüzden ayakkabıları büroya aldıramadım. Bende büronun yanında bulunan depoya ayakkabıları koydum. Ayakkabılar Cuma günü bize geldi, bende hafta sonu gelip rahat bir şekilde ayakkabıları ihtiyaç sahibine ayarlar, yerleştiririm diye düşündüm. Maalesef Cuma gecesi büyük ihtimalle hayırsever vatandaşımızın getirdiği ayakkabılar, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı" dedi.
Yaklaşık 50-60 çift ayakkabının çalındığını tahmin ettiğini ifade eden Cozuroğlu, "Tam sayı olarak kaç adet ayakkabı çalındı bilemiyorum ama 50-60 çift ayakkabının çalındığını tahmin ediyorum. Tabii ki ilk geldiğimde kapı kapalıydı. Kapıyı açtığımda deponun içerisinin harabe şekilde olduğunu gördüm. Ayakkabıların kutularını almamışlar, zaten bende ayakkabıların büyük çoğunlunu birbirine bağlayıp koli haline getirmiştir. Yani 10'ar çift ayakkabıyı birbirine bağlamıştım. Yani hazır alması da kolaylaşmıştı. 5-6 sefer yaptığınızda neredeyse 50-60 çift ayakkabı yapıyor. Bu gördüğümüz boşluklarda bir hayli ayakkabı vardı" diye konuştu.
"Camiden ayakkabıların çalınacağı aklıma bile gelmedi"
Camiden ayakkabıların çalınacağının aklına bile gelmediğini söyleyen Cozuroğlu, "Benim çalınacağı aklıma bile gelmedi. Çünkü hayır işi gibi düşündüm, cami oluşu bize biraz daha duygusallık kattı. Yani tahmin edemedim ama maalesef artık bu işi yapan kişilerin camisi, mescidi, marketi şunu veya bunu demek ki olmuyor. Maalesef bizlerde böyle bir şey yaşadık. Tabii ki ben bu duruma çok üzüldüm. Neticede hayırsever vatandaşımız bizlere güvenip bu ayakkabıları ihtiyaç sahibine ulaştırmak için teslim etmiş, bizimde başımıza böyle bir hal geldi. Maalesef bu da bizim için bir iş kazasıdır. Bu ayakkabıları gönderen arkadaşımız ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında bizler sadece vesileyiz. Bu ayakkabıları gönderen arkadaşımızın sadakası olsun diyelim. Belki de bizler, bu çalınan ayakkabılarla 50-60 kişinin ayaklarını bu kış şartlarında giydirmiş olacaktık ama maalesef, şuanda bu imkanı bizlerin elinden aldılar. Tek temennim bundan sonra inşallah böyle bir şey olmamasıdır" şeklinde konuştu.
"Hırsızlık yapmadan önce kamerayı devre dışı bırakmışlar"
Ayakkabıların çalınmadan önce güvenlik kamerasının devre dışı bırakıldığını anlatan Cozuroğlu, şöyle konuştu: "Buradan bir arkadaşımız aradı beni, daha doğrusu burada iki tane bayanın olduğunu ve benimde bugün gelmeyeceğimi söylediğini söyledim diyor arkadaş. Bayanlar daha sonra gidiyor ama o arada telefonda şüpheye düştüm. O anda koşarak geldim, ilk işimde ayakkabıların olduğu bölüme bakmak oldu fakat kapıyı açtığımda içerisinin talan olduğunu gördüm. Depodan hemen çıktım, caminin yanında bulunan kameraya yöneldim. Maalesef, kameranın yönü başka tarafaydı. Hırsızlar, caminin arka bölümünde bulunan arayı mutlaka kullanmışlar kameraya yakalanmamak için. Çünkü orası görüş alanının dışında bulunuyor"
Herkesi bu tür olaylara karşı daha duyarlı olmaya davet eden Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, yaşanan olaydan ötürü büyük üzüntü yaşadığını kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi