CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Nebahattin Yılmaz, Fikret Zaman, Cemil Usluer, Metin Uzun, Mustafa Uzundal ve Dursun Dökmeci, Çaycuma Belediye Meclisi Üyesi Fuat Kalaycı, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Nilgün Temelkuran, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Ali Rıza Çetin ve çok sayıda Çaycumalı yurttaşın ilk imzayı attığı kampanya 20 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek. Okullardan, öğrenci velilerinden, esnaftan, sendika, dernek, meslek örgütü ve parti temsilcileri başta olmak üzere tüm kesimlerden toplanacak imzalar Zonguldak Valiliğine iletilmek üzere 21 Mart 2017 Salı günü Çaycuma Kaymakamlığına verilecek.

Ayrıca, Eğitim Sen Zonguldak Şubesi ile Eğitim Sen Alaplı, Ereğli, Kozlu, Devrek ve Gökçebey Temsilcilikleri de imza kampanyasını eş zamanlı olarak yürütecekler.

İmza metni şu şekilde; "07.02.2017 tarih ve 29972 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 686 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 1 sayılı listesiyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Zonguldak ili Çaycuma ilçesi Sipahiler Ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Zonguldak ili Çaycuma ilçesi Nebioğlu Ortaokulunda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapan Eğitim Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan somut hiçbir gerekçe sunulmadan kamu görevinden çıkarılmıştır. İsmet Akyol yirmi, Gökhan Taner Günsan ise altı yıldır Çaycuma'da görev yapmaktadır. Çaycuma ve Zonguldak kamuoyu İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ı başarılı öğretmenliklerinin yanı sıra, Eğitim Sen yöneticileri olarak, herkesçe bilinen sendikal faaliyetleriyle tanımaktadır.

İsmet Akyol, eğitimciliğinin yanı sıra araştırmacı bir yazardır. Gökhan Taner Günsan ise Türk edebiyatına mal olmuş bir şairdir. Her iki öğretmenimiz de, Çaycuma'nın kültürel değerlerini, yazarlarını, şairlerini araştırma başta olmak üzere, Çaycuma'nın sosyal ve kültürel yaşamına sunmuş oldukları katkılarıyla öne çıkan değerlerdir.

Adı geçen öğretmenlerimiz, okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik yürüttükleri kampanyalar, okullara ücretsiz ulaştırdıkları on bine yakın kitap, iki yüz bine yakın bilim dergisi, ücretsiz kaynak kitaplar, binlerce çocuğu defalarca özellikle de köy çocuklarını ücretsiz tiyatrolarla, satranç turnuvalarıyla buluşturma, her yaş grubundan öğrencileri edebiyatımızın önde gelen yazarlarıyla buluşturup imza günleri düzenleme, Çaycuma'da her kesimin şenliğine dönüşen uçurtma şenliği gibi etkinliklerle Çaycuma'da eğitim, öğretimin ve kültür kalitesinin yükselmesine katkı sunmuş eğitimcilerdir.

İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın meslekten ihraç edilmelerinin hemen ardından başta Çaycuma olmak üzere Zonguldak ve Türkiye genelinde haklı olarak büyük bir tepki oluşmuştur. Toplumun her kesiminden, öğrenci velilerinden, öğretmenlerden, maarif müfettişlerinden, milli eğitim yöneticilerinden, milletvekillerinden, belediye başkanlarından, gazetecilerden, yazar ve şairlerden İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın öğretmenliği ve sendikal çalışmalarına yönelik görüş ve değerlendirmeleri basın yayın organlarında yer almış, "İhraç edilecek değil; ödüllendirilecek öğretmenler!" oldukları vurgulanarak göreve başlatılmaları talep edilmiştir.

Hiçbir somut gerekçe sunmadan, savunma hakkı tanınmadan, idari ve adli işlem yapmadan öğretmenlerimizi kamu görevinden çıkarmak, memuriyet hayatında karşılaşılabilecek en ağır yaptırımdır ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasamızda yer alan hükümler ile hukuka aykırıdır. Bu nedenlerle kamu görevinden çıkarılan İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'a ilişkin ihraç işleminin iptal edilmesini ve görevlerine başlatılarak mağduriyetlerinin giderilmesini arz ve talep ederim."

Editör: Pusula Gazetesi