Zonguldak İl Özel İdaresi binasının satış ihalesi yarın yapılacak. 11 ve 12. katların satış ihalesinde muammen bedeli 1 milyon 352 bin TL olacak ancak şimdiye kadar başvuru yapan olmadı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, ihale ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"İl Özel İdaresi 2005 yılında Köy Hizmetleriyle birleştikten sonra burada da iki binanın birleşmesiyle ilgili Sayıştay'ın yıllara sari olarak çok ciddi tenkitleri oldu. Valimiz Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere bürokrat arkadaşlarımızla görüşerek biz bu iki binayı fiiliyatta da birleştirmeyi hedefledik. Çünkü iş ve işlemlerin yürütülmesi ve vatandaşlarımızın daha çabuk hareketle bu binalarda işlerini görmesi mevcut şekildeyken bizlere çok zorluk yaşatıyordu. İl Özel İdaresi ek binasında yaptığımız tadilatı bitti ve Ocak ayının hemen başında binaya geçmeyi hedefliyoruz.
12 Katlı İş Merkezi'nde mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan 8, 9, 10, 11 ve 12'nci katlarında satışı gündeme geldi. İdare olarak bu satışı yapmak istiyoruz. Bu satıştan elde edeceğimiz gelirle de günün şartlarına uygun şekilde İl Genel Meclisimiz başta olmak üzere bürolarımızı tek bir çatı altında toplayarak iş ve işlemlerimizi yürütmeyi hedefliyoruz. Meclisimizden satış için karar çıktı. Malum pandemi nedeniyle kötü bir dönemden geçiyoruz ancak binamızı satmak istiyoruz. Öncelikle bugün yapacağımız ihale dosya alan olursa muammen bedeli 1 milyon 350 bin TL'ye 11 ve 12'nci katların ihalesini yapacağız. 2886 Kamu İhale Yasası'na göre artırım yaparak satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yarın yapılacak ihale öncesi bugün itibariyle henüz dosya alan arkadaşımız yok. İlgilenen arkadaşlarımızın; Zonguldak'ın merkezinde, metrekare büyüklüğü olarak birçok ihtiyacı karşılayacak büroların oluşturulabileceği binanın talep göreceğine inanıyorum. Akabinde iki hafta sonra 10'ncu kat, sonrasındaki haftada 9'ncu kat ve en sonunda da 8'nci katı Encümen'de gerçekleştirilecek ihaleyle satmak istiyoruz.
Şayet ihalede alıcı çıkmazsa 15 günlük süreçte alıcı çıkmasını bekleyeceğiz. Bu sürede de alıcı çıkmazsa satışın iptali ya da daha sonrasında satmak üzere biraz süreye ihtiyacımız olacak ancak kesin kararımız binaların satışıdır."