Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli ilçesindeki 24 derslikli Merih Şule Ortaokulu'nun ihalesinin 2 Mart 2017 yapılacağının müjdesini verdi ve 2017 yılında Ereğli'de yeni yapılacak okullarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Çaturoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim alanında Zonguldak genelindeki hedefimiz derslik sayılarının artırılarak tekli eğitime geçmek ve çıtayı yukarılara taşımaktır. İlimizin eğitim yatırımından daha çok pay alması için Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki girişimlerimiz devam etmektedir.

24 DERSLİKLİ MERİH ŞULE ORTAOKULUNUN İHALESİ 2 MART 2017'DE YAPILIYOR

2016 yılında yatırım programına alınan 24 derslikli Merih Şule Ortaokulu ihalesinin 2 Mart 2017 tarihinde yapılacaktır. İhale süreci tamamlanarak en kısa zamanda okulun inşaatına başlanacaktır.

EREĞLİ LİSESİ VE GÜLÜÇ VESİLE DİKMEN OKULLARI YIKILIYOR

Tavanı çökmesi nedeniyle boş vaziyette bulunan Ereğli Anadolu Lisesi'nin yıkım kararı Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış ve ilimize ulaşmıştır. Yıkım projesi için çalışmalar devam etmektedir. Söz konusu bina yıkıldıktan sonra yerine 2016 yılında yatırım programına alınan 24 derslikli Anadolu Lisesinin yapımı için ihaleye çıkılacaktır. Yine Gülüç'te bulunan 6 derslikli Vesile Dikmen Ortaokulu'nun yıkımı için de rapor hazırlanmaktadır. Rapor hazırlanıp bina yıkıldıktan sonra buraya da 24 derslik bir ortaokul yapılacaktır.

KÖYLERİMİZE 14 DERSLİK

Diğer taraftan Ereğli Yalnızçam Köyü'ne 5 derslik, Fındıklı Köyü'ne 5 derslik ve Soğanlıyörük Köyü'ne de 4 derslik olmak üzere toplam 14 derslik prefabrik okullar yapılacaktır. Söz konusu okulların ödenekleri Ereğli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarıldıktan sonra en kısa zamanda ihaleleri yapılarak inşaatlarına başlanacaktır.

İnşaatları tamamlanarak hizmete girecek okullarımız ile bu yıl yapımına başlanacak olan okullarımızın ilçemize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi