-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Belediyesi'nde dün yapılan hal binasındaki dükkanların ihalesinde tekme-tokat kavga yaşanmış, ihale ertelenmişti. Olayın mağdurlarından Selami Sofuoğlu, ihaleye gireceği dükkan için verdiği fiyatın karşı tarafa verildiğini iddia ederek, Zonguldak Belediyesi İhale Komisyonu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sofuoğlu, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Ben 29 Mayıs 2018 günü sebze ve meyve halindeki dükkanların ihalesi ile ilgili bir numaralı dükkan için belediyeye teklif verdim. Buradan bana 13.40 gibi ihaleye gelmemi söylediler. Saat 13.40 gibi gittiğimde ihale salonunda Ali Yavuzarslan, 'Sen benim dükkanımın ihalesine giremezsin, bu kadar fiyat veremezsin' dedi.

Benim sebze halindeki ihaleye girmek için kapalı zarf usulü vermiş olduğum teklifteki şartları ve fiyatı Belediye İhale Komisyonundaki görevlilerden başkasının bilme imkanı yoktur.

Ali Yavuzarslan ve Sezgin Küçük'ün bu bilgileri komisyondaki görevlilerden alarak öğrendiğini ve benim ihaleye katılmamı engellemek istemesinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.

Usulsüz yapılan bu ihalenin iptal edilmesini, Ali Yavuzarslan ve Sezgin Küçük'e İhale Komisyonundaki bilgileri sızdıran görevlilerin bulunarak, haklarında gerekli işlem yapılmasını arz ederim."

Editör: Pusula Gazetesi