Zonguldak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının organizatörlüğünde İdlib'e yardım kermesi düzenlendi.

Gazipaşa Caddesi üzerinde açılan kermese: Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı Aydın Ergenç, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, sendika temsilcileri ve partililer katıldı.

ALAN: "SIKINTI İLE MÜCADELE EDEN KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMAK İÇİN BURADAYIZ"

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bugün burada Zonguldak olarak bir aradayız. İdlib'in yanındayız mesajını vermek için, sıkıntı ile mücadele eden kardeşlerimize destek olmak için buradayız. Karınca kararınca Zonguldak olarak Zonguldak Belediyesi'nin ve Sayın Valim himayesinde bütün akrabalarımızla beraber güçlü bir destek olmak için bugün burada bir alışveriş yapıyoruz. 6 gün boyunca sürecek olan bu etkinliğimizde İdlib'deki kardeşlerimizin mağduriyetlerine merhem olmak için elimizden gelen desteği bütün Zonguldak'ta beraber vereceğimize inancımız tam. Nakdi yardımda bulunmak isteyenler için Kızılay hesap numaralarını zaten sizlere aktaracağız. Onun dışında; soğukla ve açlıkla büyük bir mücadele var. Gıda olarak çocuk giysisinden, odundan halısına, kiliminden battaniyesine kadar her şeye çok büyük ihtiyaç var. Cumartesi akşam bitireceğiz ve pazar gününden sonra da inşallah yardımlar yola çıkacak. Ben herkese destekler için şimdiden teşekkür ediyorum."

UÇAR: "İNSANLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK MAKSADIYLA ETKİNLİKLER YAPIYORUZ"

AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar ise "Başbakanımızın başkanlığında sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bir etkinlikte birlikteyiz, beraberiz ve insanlarımıza özellikle son dönemlerde Suriye'deki gelişmelere bağlı olarak insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla etkinlikler yapıyoruz . Yardım eden herkese teşekkür ederiz" dedi.

BEKTAŞ: "İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ DA BU İŞE EL ATTI"

Vali Erdoğan Bektaş ise İdlib halkının zor durumundan bahsederek "Yardım faaliyeti adı altında her türlü yardımın kabul edildiği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak bir organizasyon oluşturuldu ve onun açılışını yapıyoruz. Kışın ortasında Komşularımızda çok büyük sıkıntılar var. Ülkemizin dört bir tarafında ciddi anlamda krizler çatışmalar var. Onları sonucun da çocukların, kadınların mağduriyetleri oluşuyor. İçişleri Bakanlığımız da bu işe el attı. Ben nerede bir sıkıntı varsa oradaki yarayı sarmaya çalışırım. Çalışmalar devam edecek İlettiğinizin yardım eli oraya ulaşacak. Her türlü yardıma müsait bir organizasyon var. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.