Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Belediye Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda devam eden "Dünya Tiyatrolar Günü" etkinlikleri kapsamında Çizgi Tiyatro Topluluğu, Şenol Dönmez'in yönetip-oynadığı "İçerdekiler" adlı dram oyunu, seyirciye duygusal anlar yaşattı. Suçsuz bir öğretmenin tutuklanıp sorgusuz-sualsiz hapis yatmasını ve psikolojisini anlatan oyun, seyirciden büyük alkış aldı.

Oyun sonrasında sahneye çıkan Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, Çizgi Tiyatro ekibine çiçek ve plaket takdim etti, "Engelsiz Tiyatro" müjdesini verdi.

Yeni sezonda "Engelsiz Tiyatro" ekibi oluşturacaklarını ve çalışmalarını yeni salonda yapacaklarını belirten Müdür Bakır, tiyatro oynamak isteyen engelli Fatih Çebi'yi sahneye çıkartarak, "Evet Fatih, ekibi kuruyoruz. Benimle oynayacaksın" deyince gözyaşlarını tutamayıp Bakır'a sarılan Fatih Çebi, "Sizi utandırmayacağım Müdürüm" demesi tüm salonu duygulandı. Engelli Fatih Çebi'nin bu azmi, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bakır, "Özel çocuklarımızın azmine ve yaşam sevincine hayranım. Bizde bunun yarısı kadar yok. Onları örnek almalıyız ve engelleri kaldırmalıyız. Bu yönde çok çalışacağız, çalışmalıyız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi