KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun pandemi sürecindeki sendikal faaliyetleri nedeniyle, PTT Genel Müdürlüğünce, tüm ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmeler yok sayılarak Zonguldak'tan, Şanlıurfa Akçakale'ye sürgün edilmesine tepkiler büyüyor. Dünya Küresel Sendikalar Birliği UNI ve UNI'ye üye sendikalar, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten'e sürgünü kınayan ve derhal geri alınmasını talep eden bir mektup gönderdi. Birçok ülke işkolu sendikası da Noel tatili öncesi mektuplarını göndermeye devam ediyor.

UNI: HABER-SEN'LE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Konuyla ilgili Haber-Sen Genel merkezinden yapılan açıklamada, "Üyesi olduğumuz Küresel Sendikalar Birliği (UNI) ve UNI'ye bağlı sendikalar son gelişmelerin ardından sendikamıza dayanışma mektubu yolladı. UNI bu süreçte sendikamız Haber-Sen'le dayanışma içinde olacağını ve diğer üye sendikalarıyla da desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. UNI mektubunda, Türkiye'deki tüm posta emekçilerinin haklarını koruma konusunda Haber-Sen'in çalışmalarına olan tam desteğini bir kez daha ifade etti" denildi.

UNI: KONUYUYAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Açıklamada ayrıca, Dünya Küresel Sendikalar Birliğince PTT Genel Müdürü Hakan Gülten'e yazılan 18.12.2020 tarihli mektupta, Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgününün bir an önce geri alınmasının talep edildiği ve konunun takipçisi olacaklarının bildirildiği de ifade edildi.

KINAMA MEKTUPLARI GELMEYE DEVAM EDİYOR

Birçok ülke sendikasından kınama ve destek mektuplarının gelmeye devam ettiğini bildiren Haber-Sen, Damatoğlu'nun sürgününün durdurulması için şimdiye kadar PTT Genel Müdürü Hakan Gülten'e, mektup gönderen sendika ve federasyonları şu şekilde açıkladı:

1) Head of UNI Post & Logistics - UNI Posta ve Lojistik İşkolu Başkanı Cornelia Berger

2) NUGDS - National Union of Gramin Dak Sevaks (India Post) - Genel Sekreteri P.U.Muraleedharan (HİNDİSTAN)

3) MAHS Mozambique Airport Handling Services - Genel Sekreteri Victoria Felisberto (MOZAMBİK)

4) The CGT Federation of Postal and Telecommunications - Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Herve Tellier (FRANSA)

5) The Trade Union Federation of Communications - Başkanı Valentin Stoyanov (FRANSA POSTA SENDİKALARI FEDERASYONU)

6) UNI - Partizia Hobson Sendikası (İSVİÇRE)

7) Malaysia Liaison Council - Başkanı Mohamed Shafie BP Mammal (MALEZYA)

8) Federaçao Nacional dos Trabdhadores em Empresas de Correios Telegrafose Similars - Genel Sekreteri Jose Rivaldo da Silva (BREZİLYA)

9) Japan Postal Group Union - Başkanı Mitsugi Masuda (JAPONYA)

10) Trade Union Pro, Finland - Senior Advisor, International Affairs Rauni Söderlund (FİNLANDİYA)