Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İbn-i Sina Kampüsü; Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile birlikte üniversitenin 11 kampüsü içerisinde hızla büyüyen ve gelişen ikinci kampüsü durumunda. BEÜ İbn-i Sina Kampüsü, yapılan büyük yatırımlarla ve sunduğu sağlık hizmetleriyle Batı Karadeniz Bölgesi'nin de en büyük sağlık üssü konumunda.

Sağlık hizmetleriyle Karadeniz'in incisi olan BEÜ, sağlık alanındaki eğitim yatırımlarıyla da ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor. Hemen her yıl bünyesine yeni katılan fakülteleri alt yapı ve laboratuvar destekleriyle güçlenen üniversite artan öğrenci sayısını da göz önünde bulundurarak yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Kısa süre önce hizmete alınan içerisinde kütüphane, yemekhaneler, kantin, kuaför, laundry, kırtasiye, PTT, toplantı odası ve kulüp odaları ve kafeteryaların bulunduğu Sosyal Tesis Binasının yanında konumlandırılan Merkezi Derslikler ve Ofisler Binası, tam da bu bağlamda kampüsteki derslik ihtiyacını karşılayan bir yapı olacak.

Şantiye alanında incelemeler yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'e; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar, Genel Sekreter Yardımcıları Osman Demir, Veli Eliçora, Yapı İşleri Daire Başkanı Burak Öz, İdari Mali İşler Daire Başkanı Şaziye Kayalı, Yapı İşleri Şube Müdürü Eyüp Yılmaz eşlik ettiler.

Yapılan "Merkezi Derslikler ve Ofisler Binası" ile ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, şunları söyledi:

"Üniversitemiz sağlık alanında Batı Karadeniz Bölgesi'nin en köklü üniversitelerinden biridir. Bir sağlık üssü olan İbn-i Sina Kampüsümüzde her yıl öğrenci, öğretim elemanı ve personel sayısında büyük artışlar sağladık. İbn-i Sina Kampüsü, Farabi Kampüsü'nden sonra üniversitemizin en hızlı büyüyen ikinci kampüsüdür. Buna bağlı olarak kampüs içinde öğrencilerimizin derslik ihtiyacını karşılamak için yeni bir derslik inşası projesi başlatmıştık. İbn-i Sina Kampüsü'nde yeni hizmete aldığımız ve kampüs içerisindeki öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve idari personelimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan sosyal tesis binasından sonra derslik binasının da tamamlanmasıyla İbn-i Sina Kampüsü tam donanımlı bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Binanın içerisinde derslikler, ofisler ve laboratuvarların yanı sıra, büyük amfiler, çeşitlik etkinliklere ev sahipliği yapabilecek donanımlı çok amaçlı salonlar da bulunacaktır. Merkezi derslikler ve ofisler projesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu yeni binasına kavuşacağı gibi İbn-i Sina Kampüsü'nün büyümesiyle birlikte kampüsün derslik ihtiyacı da tamamıyla karşılanmış olacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi