Kilimli'de yarım kalan 140 dairelik Mavikent Sitesi'ni hayata geçirmek istediklerini belirten TELETEM Bilişim ve İnşaat Şirketi ortaklarından Fatih Daşkaya, "insanlara huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri konut sistemini sunmak istedik. Kendimiz nasıl bir dairede yaşamak istiyorsak aynı konforu müşterilerimiz için de sağlamaya çalışıyoruz. İnsanlar buradan rahat ve güvenilir bir şekilde daire alabilsin istiyoruz" dedi. Çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Kilimli'de yarım kalan Mavikent Sitesi hayata... paylaşan: pusula67televizyonu

TELETEM Bilişim ve İnşaat Şirketi ortaklarından Fatih Daşkaya, Kilimli ilçesinde devam eden inşaatları hakkında bilgi verdi. Geçmişte 202 Evler Mahallesi Mavi Kent Sitesi'nde yarım bırakılan 140 dairelik inşaatı tamamlamak üzere olduklarını ve insanların mağduriyetlerini gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fatih Daşkaya, " Kilimli'de daha önce yarım bırakılmış olan bir inşaatın devamını yapıyoruz. Burada daha önceden mağdur olan bir sürü insan vardı. Topraktan daire almışlar ama inşaat yarım kalmış ve evlerine kavuşamamışlar. Daire sahipleriyle kalan daireleri bitirme konusunda anlaştık ve bu alanda sözleşme yaptık. Şu anda inşaatın yüzde 96'sını bitirmiş durumdayız. Buradaki insanlarda bir güven tazelemesi oldu. Geçmişte yapılan hatalardan dolayı mağdur olan insanların mağduriyetini giderdik ve onların güven tazelemesine vesile olduk" açıklamasında bulundu.

"ENERJİ SA YETKİLİLERİ DİREĞİ KALDIRIRKEN SUYU PATLATTI VE YOLDA ÇÖKME MEYDANA GELDİ"

Geçtiğimiz aylarda inşaat alanının önünde bulunan yolda meydana gelen çökme hakkında kamuoyunda çıkanların doğruyu yansıtmadığını belirten Daşkaya, "Yolun alt kısmına istinat duvarı çekmemiz gerekiyordu ve çalışmamızı engelleyen bir elektrik direği vardı. Bunu Enerji SA yetkililerine dilekçe ile bildirdik. Onlar da direği kaldırırken yanlış kazı yaptılar ve şebeke suyunu patlattılar. Tabi su patlayınca yolda çökme meydana geldi. Hata tamamen Enerji SA yetkililerinden kaynaklandı" ifadelerini kullandı.

"YAPI DENETİM'E DE BU KONUDA RAPOR HAZIRLATTIK"

Arsa üzerinde gerekli denetimlerin yapılarak dairelere başlandığını ve Enerji SA'dan kaynaklanan yol çökmesinin bir zarara yol açmadığını ifade eden Fatih Daşkaya, "Allaha şükür binamıza bir zarar gelmedi. Sadece yeni yapılan tuğla duvarlarında zarar meydana geldi. Binanın taşıyıcı sistemlerinde herhangi bir zarar söz konusu değil. Yapı Denetim'e de bu konuda rapor hazırlattık. İnceleme sonucunda binada herhangi bir hasarın meydana gelmediği net olarak açıklanmıştır. Bunu da basınla paylaşmak istiyorum" dedi.

"13 MİLYON YATIRDIK, ZEMİN ETÜTLERİ, YAPI DENETİMLERİ VE SAĞLAMLIK RAPORLARI TAMAMEN ALINDI"

İnşaat alanının sağlamlığı konusunda çalışmalara başlamadan önce gerekli bütün incelemelerin yapıldığını ve izinler doğrultusunda inşaata başlandığını belirten Daşkaya, "Buraya yaklaşık 13 milyon lira yatırım yapacağız. Bu yatırımı yapmadan önce bütün araştırmalarımızı gerçekleştirdik. Zemin etütleri, yapı denetimleri ve sağlamlık raporları tamamen alınmış olan bir binadan söz ediyoruz. Sonuçta insanlar buraya para verecek ve bir daire alacaklar. Biz müşterilerimizin rahatlıkla ve güven içerisinde daire almaları için gerekli bütün denetimleri yaptırıyoruz" diye konuştu.

"1 TANESİ 35 TON TAŞIYAN 124 ANGRAJ ÇALIŞMASI YAPIYORUZ"

Suyun patlaması sonucu çöken yolun onarımı için çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Daşkaya şöyle konuştu; "Biz birer metre aralıklarla angraj çalışması dediğimiz fore kazık çalışması yapıyoruz. Her bir angraj 15 metre ileriye saplanıyor ve sağlam olması için dar açılarla yapılıyor. Her bir angraj 35 ton yük kaldırma kapasitesine sahip ve biz buraya 74 adet angraj çalışması yapıyoruz. Bununla da bitmeyecek ve alt kısma indiğimizde 50 tane daha angraj çalışması yapılacak. Toplamda 124 angraj yapılacak. 1 tanesi 35 ton yük taşıma kapasitesinde ve 124 taneyi artık siz hesaplayın. 124 taneyi artık siz hesaplayın. Bunun için de Zonguldak'ın bu iş için en ciddi firması olan GEO-DES İNŞAAT ile projemizi ortak yürütmekteyiz. Yapılan çalışmalar belediye ve yapı denetim tarafından denetlenerek yürütülüyor."

"KENDİMİZ NASIL BİR DAİREDE OTURMAK İSTİYORSAK AYNISINI MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ"

Her şeyden önce müşteri memnuniyetine dikkat çeken ve Zonguldak'ta daha çok iş yapmak istediklerini belirten Fatih Daşkaya, "Biz buradaki insanlara huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri konut sistemini sunmak istedik. Kendimiz nasıl bir dairede yaşamak istiyorsak aynı konforu müşterilerimiz için de sağlamaya çalışıyoruz. İnsanlar buradan rahat ve güvenilir bir şekilde daire alabilsin istiyoruz. Zonguldak genelinde 5-6 yıldır projelerimiz var ve devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi