Zonguldak'ta faaliyet gösteren Huzurevi'nde kalan iki huzurevi sakini huzursuzluk yaşadıklarını belirterek şikayetlerini anlattılar.
Huzurevi'nde sağlık, yemek ve siyasi sorunlar yaşadıklarını belirten huzurevi sakinleri "Huzurevine huzur bulmaya gittik, huzursuzluk yaşıyoruz" dediler.
"SAĞLIK KONUSUNDA SORUNLAR YAŞIYORUZ"
Huzurevinde sağlık sorunu olan yaşlıların doktorla birebir görüştürülmediğini iddia eden sakinler, temizlikçi nezaretinde hastaneye götürüldüklerini, doktora sorunlarını kendilerinin değil de temizlikçilerin anlattığını ifade ettiler. Bunun sağlıklı bir yöntem olmadığını ve bazen ilaç reçetelerinin karışacağını söyleyen sakinler, doktorla birebir görüşmek istediklerini belirttiler.
"PERSONELİN TABAKLARINA TEPELEME YEMEK KONULURKEN BİZİM TABAKLARIMIZA AZ AZ KONULUYOR"
Yemek konusunda da tatsızlıklar yaşadıklarını belirten huzurevi sakinleri şunları söylediler: "Yemekhanede yemek dağıtımı yapılırken tabaklara adil dağıtım yapılmıyor. Personelin tabaklarına tepeleme yemek konulurken bizim tabaklarımıza az az konuluyor. Personele plastik tabak, kaşık ve çatalla yemek verilirken bize normal tabak ve kaşık çatalla veriliyor. Corona Virüs var, bu süreçte bize de plastik tabaklarla yemek versinler. Biz riskli guruptayız, birinde virüs çıksa hızla bize de yayılabilir. Yemek sonrası masalar ve yerler yeterince temizlenmiyor. Ama müdürlerin, personelin masaları temizleniyor."
Huzurevinde siyasi meseleler yüzünden huzursuzluk yaşandığını iddia eden sakinler, bu yüzden sorun yaşamak istemediklerini belirttiler.