Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında gittiği Göktepe Mahallesi'nde Muhtar Mustafa Atmış, Kıyıcak Mahallesi'nde ise Muhtar Şükrü Kılıç ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Başkan Uysal, mahalle sakinlerine Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin neden gerekli olduğunu anlatarak, çıkacak her evet oyunun Türkiye'nin ilerlemesine katkı sağlayacağını söyledi. Uysal mahalle sakinlerine yaptığı konuşmasında "Rahmetli Türkeş zamanından başlayan, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Muhsin Yazıcıoğlu, hepsi bu sistemi dillendirdi. Özellikle de 15 Temmuz sürecinden sonra tek başlı, güçlü bir hükumet olmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Güçlü bir hükumet için, koalisyonlardan kurtulmak için, 5 yıl icraat yapan bir hükumet olması için bizim Evet dememiz lazım. Vereceğiniz her Evet, gelişmekte olan Türkiye'yi istikrarlı bir şekilde ileriye taşıyacaktır. Dünya mazlumlarının ve Türkiye'den umudu olanlarının Evet için dua ettiğini söyleyen Başkan Hüseyin Uysal; "Bugün PKK-PYD, FETÖ ve diğer terör örgütleri Evet çıkarsa biz yanarız, biteriz diyorlar. Onları yakmak için sizde evetlerinizle bu ateşe bir odun atın" dedi.
"Gençlerin milletvekili seçilmesine 'Evet' diyeceğim"
18 yaşındaki gençlerin milletvekili seçilmesine karşı çıkanları eleştiren Başkan Hüseyin Uysal, sadece bu düzenleme için 'evet' oyu vereceğini vurguladı. Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "18 yaşında gencimize 'vatanı koru' diyorsun da, niye seçilmesine karşı çıkıyorsun. Dünya ülkelerine imrenerek bakıyoruz, gencecik başkanlar, bakanlar var. Peki, bizim ülkemizde niye olmasın? 18 yaşındaki genç hayal kurar, kendine hedef koyar. Milletvekili olmayı arzu ederken dürüst, temiz, çalışkan, ahlaklı olacak. Daha çok çalışacak daha üretken olacak. 22-23 yaşında doktorumuz var, mühendisimiz var. Onlara kendimizi emanet ediyoruz, köprü, ev yaptırıyorsun ama milletvekili olmaz diyorsun. 18 yaşın kazanımları çok fazla. Seçebilirsin dediğine, seçilebilirsin denmesinde ne zarar var. 18 yaş, bu milletin gençlerine onların anne babalarına güven demektir. Bir genç sadece 10-15 sene bunun rüyası ile yaşasa bir daha o adam değişebilir mi. İşte onun için sadece bu düzenleme için bile ben Evet derim."
Göktepe ve Kıyıcak mahalle gezisinde Başkan Hüseyin Uysal'a Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay ve Esra Alpago, eski ve yeni belediye meclis üyeleri, AK Parti önceki dönem İlçe Başkanlarından Mustafa Demiray, AK Parti önceki dönem İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Özçiçek, mahalle muhtarları ve partililer eşlik etti.

Editör: Pusula Gazetesi