İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde pankreas kanseri teşhisiyle 7 saat süren zorlu bir ameliyat geçiren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, kız kardeşinin evinde istirahat ediyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şubesi Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Ali Ayaroğlu, İzmir'e katıldığı bir toplantı sonrası GMİS Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak'ı ziyaret etti.

Kolçak'ın tüm Zonguldak'a selamı olduğunu ifade eden Başkan Ayaroğlu, sosyal medya hesabından ziyaretiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Önemli bir toplantı için geldiğim İzmir'de maden emekçilerinin yiğit önderi Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak'ı ziyaret ettim... Sevgili Hüseyin Kolçak kardeşim, bundan bir süre önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çok önemli bir operasyon geçirdi. Kendisi önceki gün taburcu oldu. Bugün kendisini Bornova'da kız kardeşinin evinde ziyaret ettim. Hüseyin Başkan, hızla eski sağlığına kavuşuyor. Morali en üst seviyede... Dinlence sırasında Türkiye ve Zonguldak'taki gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle Cumhuriyet Gazetesi ile ülke gündemini yakından takip ediyor... İlk kontrol yakında... Kontrolün ardından dikişleri alınacak. Bir süre doktor kontrolünde kaldıktan sonra uğruna mücadele ettiği maden emekçileri ile buluşacak... Sevgili Başkan, moral olarak en üst seviyede... Ziyaret sırasında kamu emekçilerine verilecek zammı hakem heyeti daha açıklamamıştı... Sevgili Hüseyin Başkan öyle bir yorum yaptı ki, cuk diye oturttu. 'Bu zam mesai bitimi sonrası bugün açıklanır. Farklı bir sonuç bekleme. Hakem heyeti artış falan yapmaz. Heyet daha önce ne verildiyse onu verir. Bu kurulda bir tane emekçi yok' dedi. Gerçekten de öyle oldu. Tüm kamu çalışanlarına ve memur emeklilerine 'sağlık olsun' diyoruz. Maden emekçilerine bomba haberi sona sakladık; Hüseyin Başkanım kontroller biter bitmez aranızda..."

Editör: Pusula Gazetesi