Kilimli İlçesi’nde yenisi yapılmak üzere yıkımına başlanan okul, Belediye Başkanı Ali Arslan Kılıç tarafından mühürlendi.

Kilimli’nin Karadon Mahallesi’nde bulunan Ziya Gökalp İlk Öğretim Okulu’nun yeniden yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödenek ayrıldı. Eski okulun yıkım işi ise Alim İnşaat A.Ş’ye verildi.

Sabah saatlerinde okulun önüne gelen Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç ve belediyenin zabıta ekipleri iddiaya göre; yıkım çalışmaları esnasında çıkan hurdaların kendilerine verilmesini istedi. İnşaattaki yetkililer, yıkımı hurda karşılığında aldıklarını, bunun sözleşmede yer aldığını ve hurdaları kendilerine veremeyeceklerini söylediler. Alanda bulunan hurdaları Kilimli Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen kamyonlara doldurtan Başkan Ali Arslankılıç, yetkililerin ‘Hurdaları alamazsınız’ sözleri üzerine okulu mühürledi. Okulun yıkımında çalışan yetkiler, “Milli Eğitim Bakanlığı buraya okul yapılması yönünde karar aldı. Şirketimiz mevcut eski okulun yıkımını hurda karşılığında aldı. Yani inşaattan çıkan hurda şirketimizin olacaktı ve bu sözleşmemizde de vardır. Ancak sabah saatlerinde Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç ve beraberindeki belediye personelleri, kamyonlar ve zabıta ekipleri geldi. Çalışmalarımızı durdurdular. Hurdaları kamyonlara yüklediler. İçeride biraz daha hurda vardı, onları da almak istediler. Biz vermek istemeyince de sahayı mühürlediler. İçerideki hurdaları da kamyonlara yüklediler ve götürdüler” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi